Χαμάς: Καταδικάζει τη «Συνδιάσκεψη της Νέγκεβ» χαρακτηρίζοντάς την «Συνδιάσκεψη της Ντροπής»

Η οργάνωση Χαμάς, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει τη «Συνδιάσκεψη της Νέγκεβ» στην οποία συμμετέχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, του Μαρόκου, του Μπαχρέιν, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Αιγύπτου, χαρακτηρίζοντάς την «Συνδιάσκεψη της Ντροπής, που πραγματοποιείται στην κατεχόμενη Νέγκεβ», όπως αναφέρει.

Στην ανακοίνωσή της, η οργάνωση μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «αυτή η Συνδιάσκεψη της Ντροπής θα ασχοληθεί με ποιον τρόπο μία κατέχουσα χώρα και οι ΗΠΑ θα προστατεύσουν τα συμφέροντά τους και την οικονομία τους που απειλείται.


Δεν αποτελεί παρά μία εκμετάλλευση των αραβικών κρατών που συμμετέχουν σε αυτήν, και των δυνατοτήτων τους. Η πραγματική απειλή κατά του αραβικού έθνους είναι μόνο ο ισραηλινός κίνδυνος. Όλες οι άλλες απειλές που προβάλλονται αποτελούν αυταπάτες που καλλιεργούν οι Ηνωμένες Πολιτείας και το συμμαχικό τους Ισραήλ.

Στόχος της συνδιάσκεψης είναι απλώς η νομιμοποίηση της ισραηλινο-αραβικής συμμαχίας και η επέκταση του ΝΑΤΟ, το οποίο απέτυχε στην πρώτη του δοκιμασία στην Ουκρανία».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.