Χαμένη στα συρτάρια η αντιπλημμυρική μελέτη για Καμάρες και Βεργίνα

Χαμένη στα συρτάρια η αντιπλημμυρική μελέτη για Καμάρες και Βεργίνα


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΗ τεράστια αξία των δύο μεγάλων αντιπλημμυρικών αντλιοστασίων που εγκαινίασε πρόσφατα ο Δήμος Λάρνακας φάνηκε την περασμένη Κυριακή με την εξαιρετικά έντονη βροχόπτωση που έπεσε στην πόλη της Λάρνακας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Όπως ανέφεραν ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, τα αντλιοστάσια έδειξαν την αξία τους σε περιοχές που πλημμύριζαν στο παρελθόν, όπως η οδός Τερψιχόρης και οι περιοχές Προδρόμου και Αϊ-Γιάννη.

Αντίθετα, σε περιοχές όπου εκκρεμούν ακόμη έργα όπως ο Άγιος Λάζαρος, παρουσιάστηκαν προβλήματα, με τον δήμαρχο να διαβεβαιώνει ότι τρέχει ο προγραμματισμός υλοποίησης αντιπλημμυρικού έργου.

“Έχουμε εξασφαλίσει ευρωπαϊκά κονδύλια προκειμένου να κατασκευαστεί το απαραίτητο έργο για αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλούνται από τις βροχές. Υπολογίζουμε ότι σε ένα με δύο χρόνια το έργο θα είναι έτοιμο και θα επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη περιοχή”, ανέφερε.

Σε αντίθεση με τις περιοχές βορείως και νοτίως της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού που οχυρώθηκαν με τα αντλιοστάσια S8 και S9, παραμένει ανοχύρωτη η περιοχή Καμάρων και Βεργίνας για την οποία εδώ και 6 χρόνια εκκρεμεί η ολοκλήρωση της σχετικής αντιπλημμυρικής μελέτης.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης απηύθυνε κοινοβουλευτική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό ζητώντας εξηγήσεις ως προς την καθυστέρηση στην οριστικοποίηση της μελέτης αυτής καλώντας τον υπουργό ν’ απαντήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη και ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των έργων.

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, η εν λόγω μελέτη εξαγγέλθηκε από τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο, τον Ιανουάριο του 2015, μερικές εβδομάδες μετά τη μεγάλη καταστροφή από πλημμύρες που έπληξαν τις Καμάρες και τη Βεργίνα στις 13 Δεκεμβρίου 2014.

Ωστόσο, έκτοτε, εκκρεμεί ακόμα η ολοκλήρωση της μελέτης εκείνης η οποία παρουσιάστηκε μεν δημόσια από τον ιδιώτη μελετητή, αλλά βρίσκεται “κολλημένη” στα γραφεία του Επάρχου Λάρνακας και στη διαδικασία επιλογής μεθόδου υλοποίησης των έργων.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.