Χαμένοι στη μετάφραση οι κυβερνώντεςΓια περισσότερο από μια βδομάδα καλείται ο ΠτΔ να απαντήσει

Για περισσότερο από μια βδομάδα καλείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να απαντήσει στις συγκεκριμένες καταγγελίες, ανέφερε χθες σε δήλωσή της η Ελένη Μαύρου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ, για τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον Πρόεδρο σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σε απανωτές δηλώσεις του όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ως «χαμένος στη μετάφραση», σχολιάζει οτιδήποτε άλλο εκτός από τα επίμαχα ερωτήματα, σημείωσε χαρακτηριστικά. Διερωτήθηκε γιατί δεν απαντούν, αν, όπως δηλώνουν, έγνοια τους είναι να προστατεύσουν την Κύπρο από «κάποιους που προσπαθούν να πλήξουν τη φήμη της».

Η Ελένη Μαύρου υπενθύμισε ότι ο οργανισμός OCCRP (Διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά) επανήλθε προχθές με στοιχεία για την έκθεσή του που συνδέει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το σκάνδαλο Troika Laundromat. Στην ανακοίνωση του OCCRP σημειώνεται ότι ακρογωνιαίοι λίθοι του Troika Laudromat είναι τρεις εταιρείες κελύφη με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Μια από αυτές, η Gotland Industrial Inc., είναι αυτή που σύμφωνα με τον OCCRP συνδέεται με το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης.

«Μάλιστα, ο κ. Αναστασιάδης ήταν εταίρος στην επιχείρηση το χρονικό διάστημα που πραγματοποιήθηκαν οι επίμαχες συναλλαγές», επεσήμανε στη δήλωσή της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του OCCRP, η Κύπρος βρίσκεται ανάμεσα στις κύριες χώρες όπου μεταφέρθηκε μεγάλος όγκος χρημάτων, που φθάνει τα €635.722.070.