Χαμπιαούρης: Ισχύουν φέτος οι εξετάσεις ανα τετράμηνο

Για την πρώτη και δευτέρα λυκείου θα ισχύσουν φέτος οι εξετάσεις για τα τετράμηνα, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο υπουργός παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.

Εξήγησε ότι στα μη εξεταζόμενα μαθήματα δεν αλλάζει τίποτε. Θα υπάρχει, είπε, ένα διαγώνισμα προειδοποιημένο και κάποιες άλλες δραστηριότητες. Όταν όμως ο μαθητής πάρει τον βαθμό του στο τέλος Νοεμβρίου και δεν είναι ικανοποιημένος τότε μπορεί τον Δεκέμβρη να δώσει εξέταση για βελτίωση του βαθμού του που ανέρχεται στο 50% του τελικού.

Όσον αφορά τα εξεταζόμενα μαθήματα θα υπάρξει μόνο για την πρώτη και δευτέρα λυκείου 10 μέρες διακοπή των μαθημάτων, πρόσθεσε ο κύριος Χαμπιαούρης, από τις 10 έως τις 21 Δεκεμβρίου. Για την πρώτη λυκείου τα εξεταζόμενα μαθήματα θα είναι τέσσερα και πέντε για την δευτέρα λυκείου, είπε.

Ο προφορικός βαθμός πρόσθεσε, θα είναι το 60 % του βαθμού και το 40% θα είναι το γραπτό για την μισή ύλη που θα εξεταστούν. Στο 60% που θα είναι ο προφορικός βαθμός θα υπάρχουν 4 μορφές αξιολόγησης: Η κατοίκον εργασία, οι ασκήσεις στην τάξη και μικρά καθημερινά διαγωνίσματα, οι ατομικές εργασίες των μαθητών για το πρώτο τρίμηνο και η προφορική παρουσία του μαθητή στην τάξη.

Ο κύριος Χαμπιαούρης είπε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο και επέμεινε ότι η νομοθεσία για τη διεξαγωγή εξετάσεων ανά τετράμηνο πρέπει να εφαρμοστεί και εκεί και όπου χρειάζονται βελτιώσεις να γίνουν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.