Χάνεται η ευκαιρία για αποκατάσταση της ενότητας στην ΕΔΕΚ, λέει Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ θεωρεί ότι δυστυχώς χάνεται άλλη μια ευκαιρία, για την αποκατάσταση της ενότητας και της δημοκρατικής λειτουργίας του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ και εισηγείται την οργάνωση «συνεδρίου με βάση το Μητρώο μελών το 2017, με την προσθήκη όσων νόμιμα έχουν εγραφεί και την αφαίρεση όσων νόμιμα έχουν διαγραφεί».

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την σύγκλhση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ αναφέρει πως «για ακόμα μια φορά ο Μαρίνος Σιζόπουλος και οι περί αυτόν διδάσκουν αντιδημοκρατική λειτουργία κόμματος», ενώ κάνει λόγο πως «αιφνιδιαστικά και με προειδοποίηση 24 ωρών» συγκαλούν την Κεντρική Επιτροπή, με πρόδηλο σκοπό να αλλάξουν παράνομα το καταστατικό.

Όπως σημειώνει «αγνοώντας δικαστικά διατάγματα, που βρίσκονται σε ισχύ, επιχειρούν προκλητικά να παρακάμψουν την δικαιοσύνη και παραμερίζοντας τον Γραμματέα της ΚΕ, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για την διεκπεραίωση και τον έλεγχο της διαδικασίας στην ουσία καταργούν το καταστατικό», ενώ συμπληρώνει ότι «συγκαλώντας τη νόμιμη Κεντρική Επιτροπή, που έχει εκλεγεί από το Τακτικό Συνέδριο 2017 (μέχρι τώρα αρνούνταν να συγκαλέσουν ένα τέτοιο όργανο) αποδέχονται ότι όλες οι προσπάθειες τους για σύγκλιση Επαρχιακών Συνδιασκέψεων και Τακτικού ή Έκτακτου Συνεδρίου ήταν άνευ περιεχομένου και τους εξέθεσαν ανεπανόρθωτα».

Σύμφωνα με την Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ «δυστυχώς, χάνεται άλλη μια ευκαιρία για την αποκατάσταση της ενότητας και της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

«Αν υπήρχε θέληση η λύση ήταν απλή. Η οργάνωση ενός δημοκρατικού συνεδρίου με βάση το Μητρώο μελών του 2017 και με την προσθήκη όσων νόμιμα έχουν εγγραφεί και την αφαίρεση όσων νόμιμα έχουν διαγραφεί», αναφέρει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.