Χάννεται το βαρώσι σιγά-σιγά αλλάζουν την ονομασία της Λεωφόρου Κέννεντι

Η εντολή για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα πέρασαν τώρα στο ΡΤΚ ενώ τον τ/κ Τύπο απασχολούν επίσης οι αυξήσεις των τιμών, η κατάσταση των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και άλλα ζητήματα εσωτερικής επικαιρότητας.

Η «Αβρούπα» (Ευρώπη) με τίτλο «Το αρχοντικό το ήθελε ο Τατάρ» γράφει ότι ο Βουλευτής του ΑΚΡ, Μπουλέντ Τουράν απαντώντας σε ερώτηση της αντιπολίτευσης στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, είπε ότι η πρόταση για να γίνει νέο «προεδρικό μέγαρο» στα κατεχόμενα (στο οποίο αναφέρθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν όταν ήρθε στα κατεχόμενα) ήρθε από τον Ερσίν Τατάρ. Αλλού αναφέρεται στην αλλαγή του ονόματος της Λεωφόρου Κέννεντι στο Βαρώσι σε Σεμίχ Σαντζιάρ (ΣΣ: Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας από το 1973 έως το 1978, επικεφαλής του στρατού όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο). Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του Μεχμέτ Τσακιτζί, του κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης, ότι πρέπει να δημιουργηθεί «κυβέρνηση εκλογών» (σσ: μεταβατική).

127169407 3476967119048265 3920613205087772587 O1

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Ποιος εγκρίνει τις αυξήσεις;» δημοσιεύει δηλώσεις του πρώην “διευθυντή» του «τμήματος φορολογίας», Γκιοκσέλ Σαιντάμ που διερωτάται ενώ δεν υπάρχει «κυβέρνηση», ποιος εγκρίνει τις αυξήσεις σε τιμές διαφόρων προϊόντων που έχουν ανακοινωθεί τελευταία. Αλλού αναφέρει ότι ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα έκανε χθες βόλτα με το ποδήλατο στην περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει σχετική φωτογραφία από σκουπίδια σε ύπαιθρο και γράφει ότι πολλές περιοχές δασών έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους.

Η »Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Κυβέρνηση συναίνεσης» αναφέρεται στα σενάρια σχηματισμού «κυβέρνησης» τώρα που την εντολή πήρε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, ενώ σήμερα συνεδριάζουν τα συλλογικά όργανα για να χαράξουν τη γραμμή που θα ακολουθηθεί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι παραγωγοί σε Καραβά, Βασίλεια και Λιβερά περιμένουν «κρατική» βοήθεια μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα. Αλλού γράφει ότι σήμερα τελείται η κηδεία του Βουράλ Τουρκμέν, πρώην προέδρου του «συνδέσμου τ/κ ηρώων».

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Σαν πλανώδια νάρκη!» αναφέρεται στις άδειες κυκλοφορίας των 6000 ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων των 300 εταιρειών και γραφείων ενοικιαζόμενων που υπάρχουν στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Τζέιν Χολ Λουτ θα έρθει στην Κύπρο μέχρι τις 30 του μήνα για να έχει συναντήσεις με τους δύο ηγέτες. Αλλού αναφέρει ότι το ανώτατο συλλογικό όργανο του ΡΤΚ θα αποφασίσει απόψε τη στάση, που θα ακολουθήσει στο θέμα του σχηματισμού «κυβέρνησης» τώρα που έχει την εντολή.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Ενας μαύρος λεκές» δημοσιεύει δηλώσεις του προέδρου της συντεχνίας εργαζομένων στον «δημόσιο» τομέα, KTAMS, Γκιουβέν Μπεγκιχάν, ο οποίος επέκρινε τον Ερσίν Τατάρ ότι είναι ο κύριος υπαίτιος για το ότι στα κατεχόμενα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει «κυβέρνηση». Αλλού γράφει ότι τα μάτια τώρα στρέφονται στο ΡΤΚ που έχει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης». Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε μαρτυρία ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου ότι για την επιχείρηση ναρκωτικών εργάστηκαν με την «αστυνομία».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.