Χάντμπολ: Οριστική διακοπή χωρίς πρωταθλητέςΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χάντμπολ αποφάσισε ομόφωνα τη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων της και με πλειοψηφία όπως μη ανακηρυχθούν πρωταθλήτριες ομάδες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΧ η απόφαση λήφθηκε σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαΐου, αφού λήφθηκαν υπόψιν η κατάσταση που δημιουργήθηκε λόγω κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση, σε σχέση με τις πρόνοιες των Προκηρύξεων. Παράλληλα, λήφθηκε υπόψιν η άποψη των νομικών συμβούλων της Ομοσπονδίας.

«Οι βαθμολογίες ως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα θα ληφθούν υπόψιν (επικυρώνονται) για σκοπούς δήλωσης των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περιόδου 2020-2021. 


Η επιθυμία της Ομοσπονδίας ήταν όπως όλες οι διοργανώσεις της ολοκληρωθούν κανονικά και οι πρωταθλητές να αναδειχθούν στο γήπεδο, όμως το πρόβλημα της πανδημίας δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Ως Ομοσπονδία καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα μας. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο από μέρους του κράτους για το πως οι ομάδες χειροσφαίρισης θα επιστρέψουν στις προπονήσεις μέσα σε κλειστές αθλητικές αίθουσες. Το μόνο πράγμα που έχει επιτραπεί μέχρι και αυτή τη στιγμή είναι η χρήση εξωτερικών αθλητικών εγκαταστάσεων και πάντοτε κάτω από συγκεκριμένο πρωτόκολλο που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας.

Στις τέσσερις φάσεις άρσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αναφορά για την χρήση κλειστών αθλητικών αιθουσών. Όπως είχαμε θέσει εξαρχής το σημαντικότερο κριτήριο είναι η ασφάλεια και η υγεία όλων των εμπλεκομένων», προσθέτει η ανακοίνωση της ΚΟΧ.