Χάος στα νοσοκομεία, χάνονται ζωές και ο υπουργός εξαφανισμένος!

Έλα στο Google News

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Έχει φθάσει στο απροχώρητο η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια και το Υπουργείο Υγείας επιδεικνύει μια ανεξήγητη απάθεια και απροθυμία να δώσει λύσεις. Είναι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει με την όλη μεταχείριση των ασθενών και ο νέος Υπουργός Υγείας, ο οποίος είναι εξαφανισμένος, δεν θα έπρεπε να κοιμάται ούτε νύχτα ούτε μέρα. Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί, οφείλει να το δηλώσει και να αναλάβει τις ευθύνες του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που τον επέλεξε και τον διόρισε για να αναλάβει σε μια τόσο δύσκολη περίοδο στο χώρο της Υγείας. Δεν μπορούν να συνεχίσουν να πολιτεύονται με τον τρόπο που πολιτεύονται θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Αλήθεια, τι θα έκαναν οι ίδιοι αν επρόκειτο για συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία ζητούσαν βοήθεια από τα κρατικά νοσοκομεία και είτε δεν τύγχαναν καμίας ανταπόκρισης είτε τους έλεγαν ότι τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη και δεν μπορούν να τους δεχθούν; Συνειδητοποιούν ή όχι ότι ασθενείς που έπρεπε να βρίσκονται σε νοσοκομειακούς θαλάμους και σε αναπνευστήρες αφήνονται αβοήθητοι στο σπίτι; Aν είναι τυχεροί θα ζήσουν, αλλιώς θα πεθάνουν, ενώ θα μπορούσαν με σωστή ιατροφαρμακευτική παρακολούθηση και βοήθεια να σωθούν. Όσο σκληρό και αν ακούγεται, αυτό συμβαίνει σήμερα. Ασθενείς υποφέρουν και πεθαίνουν μόνοι στο σπίτι. Δεν γίνονται εισαγωγές στα νοσοκομεία γιατί δεν υπάρχουν άδεια κρεβάτια. Ασθενείς, οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν χειρουργηθεί, αναβλήθηκαν τα χειρουργεία τους και δεν ξέρουν αν θα ζήσουν μέχρι να πάρουν ξανά σειρά… Είναι τραγικό και απάνθρωπο το όλο σκηνικό. Ακόμη πιο τραγικό το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας σφυρίζει αδιάφορα. Οι διευθύνσεις και οι ιατροί των κρατικών νοσοκομείων εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία για την αυξημένη προσέλευση στα ιατρεία βραχείας νοσηλείας και ΤΑΕΠ, για τους υπερπλήρεις θαλάμους, για τις ελλείψεις και τις προχειρότητες.

Σε τέτοιες έκτακτες καταστάσεις θα έπρεπε να υπήρχε κινητοποίηση και επίταξη δυνάμεων από τον ιδιωτικό τομέα. Κι όμως, ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας σφυρίζει αδιάφορα… Αν ανησυχούσε, θα συγκαλούσε έστω και μια ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων -ΟΑΥ, ΟΚΥπΥ, ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΝΟ, ΠΙΣ- για να τεθούν όλα επί τάπητος και να ληφθούν επείγουσες και αναγκαίες αποφάσεις που θα σώζουν ζωές. Κάντε το, κύριε υπουργέ, γιατί σήμερα χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές…

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.