Χάος στην Αθήνα από την κακοκαιρία – Κλειστά τα σχολεία αύριο

Οχήματα διασχίζουν τη Λεωφ. Κηφισίας στο ύψος του Νέου Ψυχικού, που έχει πλημμυρίσει λόγω της καταρρακτώδους βροχής που πέφτει τις τελευταίες ώρες στην Αττική, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021. Διεκόπη, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού. Ειδικότερα, η κυκλοφορία διεκόπη από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πλημμυρισμένο βρίσκεται μεγάλο μέρος της Αττικής την ώρα που χτυπά η κακοκαιρία «Μπάλος» ολόκληρη την Ελλάδα και προκαλεί σωρεία προβλημάτων.

Cna Td26Cd76283264D3081Cd9A834B7Bd54B Scaled
Οχήματα διασχίζουν τη λεωφ. Κηφισίας στο ύψος του νέου ψυχικού, που έχει πλημμυρίσει λόγω της καταρρακτώδους βροχής που πέφτει τις τελευταίες ώρες στην αττική, πέμπτη 14 οκτωβρίου 2021. Διεκόπη, σύμφωνα με την ελασ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό πειραιώς, σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού. Ειδικότερα, η κυκλοφορία διεκόπη από το ύψος της πέτρου ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πειραιά και το ύψος της οδού χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς αθήνα. Η πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε νέα φιλαδέλφεια, κάτω πατήσια, περιστέρι, μοσχάτο και κηφισιά. Απε-μπε/απε-μπε/αλεξανδροσ βλαχοσ

Έντονες βροχοπτώσεις έχουν σημειωθεί ήδη στη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ με το πέρασμα της κακοκαιρίας “Μπάλλος” από την Αττική υπήρξαν ραγδαιότητες βροχής που ξεπερνούσαν τα 50 χιλιοστά ανά ώρα.

Cna Tab3C2F10B81745548E6Ddabc4E85C9E9 Scaled
Οχήματα διασχίζουν τη λεωφ. Βας. Κωνσταντίνου, που έχει πλημμυρίσει λόγω της καταρρακτώδους βροχής που πέφτει τις τελευταίες ώρες στην αττική, πέμπτη 14 οκτωβρίου 2021. Διεκόπη, σύμφωνα με την ελασ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό πειραιώς, σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού. Ειδικότερα, η κυκλοφορία διεκόπη από το ύψος της πέτρου ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πειραιά και το ύψος της οδού χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς αθήνα. Η πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε νέα φιλαδέλφεια, κάτω πατήσια, περιστέρι, μοσχάτο και κηφισιά. Απε-μπε/απε-μπε/αλεξανδροσ βλαχοσ

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο σχετικά ολιγόωρο πέρασμα της πρώτης διαταραχής να καταγραφούν και πάνω από 100 mm βροχής. Σημαντικές ήταν οι βροχοπτώσεις και στην περιοχή της Κρήτης.

Cna T5E5A3246D2Fe4336B59E9Ce994C618Da Scaled
Οχήματα διασχίζουν τη λεωφ. Βας. Κωνσταντίνου, που έχει πλημμυρίσει λόγω της καταρρακτώδους βροχής που πέφτει τις τελευταίες ώρες στην αττική, πέμπτη 14 οκτωβρίου 2021. Διεκόπη, σύμφωνα με την ελασ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό πειραιώς, σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού. Ειδικότερα, η κυκλοφορία διεκόπη από το ύψος της πέτρου ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πειραιά και το ύψος της οδού χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς αθήνα. Η πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε νέα φιλαδέλφεια, κάτω πατήσια, περιστέρι, μοσχάτο και κηφισιά. Απε-μπε/απε-μπε/αλεξανδροσ βλαχοσ

Η κακοκαιρία έχει μεγάλη δυναμική και τα καταιγιδοφόρα νέφη ξεπερνούσαν το πρωί στο Ιόνιο τα 10 Km.

Τα πιο πρόσφατα δεδομένα δίνουν ακόμη και πάνω από 100 χιλιοστά βροχής σε πάρα πολλές περιοχές. Το πιο σημαντικό στοιχείο και στην υπόλοιπη χώρα δεν είναι μόνο τα μεγάλα ύψη βροχής, αλλά το ότι αυτά θα πέσουν σε μικρό χρονικό διάστημα.

Το κύμα της κακοκαιρίας θα πλήξει την ανατολική Ελλάδα εκ νέου τις βραδινές ώρες, πρώτα την Αττική και ακολούθως προς τις πρωινές ώρες τη Βόρεια Εύβοια. Με το πέρασμα του μετώπου αυτού θα ενισχυθούν και οι νοτιάδες και θα φτάσουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Cna Tc58857D4Af574B8Ba975E3A2F30C95Ab Scaled
Μοτοσικλετιστής κρατώντας ομπρέλα περνάει μπροστά από το καλλιμάρμαρο λόγω της καταρρακτώδους βροχής που πέφτει τις τελευταίες ώρες στην αττική, πέμπτη 14 οκτωβρίου 2021. Διεκόπη, σύμφωνα με την ελασ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό πειραιώς, σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού. Ειδικότερα, η κυκλοφορία διεκόπη από το ύψος της πέτρου ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πειραιά και το ύψος της οδού χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς αθήνα. Η πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε νέα φιλαδέλφεια, κάτω πατήσια, περιστέρι, μοσχάτο και κηφισιά. Απε-μπε/απε-μπε/αλεξανδροσ βλαχοσ

Κλείνουν σχολεία στην Αττική

Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη διακόπτεται σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου σε όλη την Αττική, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Cna Tfa877790Ffd24D89A1768303633Aeff1 Scaled
Οχήματα διασχίζουν τη λεωφ. Συγγρού, που έχει πλημμυρίσει λόγω της καταρρακτώδους βροχής που πέφτει τις τελευταίες ώρες στην αττική, πέμπτη 14 οκτωβρίου 2021. Διεκόπη, σύμφωνα με την ελασ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό πειραιώς, σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού. Ειδικότερα, η κυκλοφορία διεκόπη από το ύψος της πέτρου ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πειραιά και το ύψος της οδού χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς αθήνα. Η πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε νέα φιλαδέλφεια, κάτω πατήσια, περιστέρι, μοσχάτο και κηφισιά. Απε-μπε/απε-μπε/αλεξανδροσ βλαχοσ

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Περιφέρεια Αττικής θα παρακολουθεί την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Kakokairia5

Στη Ν. Φιλαδέλφεια, όπου νωρίτερα πλημμύρισε σχολείο και οι μαθητές αναγκάστηκαν να φτιάξουν γέφυρα με θρανία για να φύγουν, με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Βούρου, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου -οπότε αναμένονται ακόμη πιο ισχυρά καιρικά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο- θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, για να προστατευτούν οι μαθητές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα .Παράλληλα, δεν θα λειτουργήσουν από σήμερα και όσες σχολικές μονάδες έχουν απογευματινή ή βραδινή βάρδια.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.