Θεωρώ απαράδεκτες αυτές τις γενικές και αόριστες καταγγελίες από πλευράς ΔΗΣΥ, (που έγιναν μέσω του Αναπληρωτή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος), ειδικά σε θέματα που αφορούν σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις παιδιών, δήλωσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

Η κ. Χαραλαμπίδου επεσήμανε επίσης πως “Δεν δέχομαι ότι υπάρχει γονιός που θα σκεφτεί δυο φόρες να καταγγείλει κάτι τέτοιο και ειδικά σε περιπτώσεις που αφορούν στο σχολικό περιβάλλον του παιδιού και σίγουρα δεν θα σκεφτεί να το πράξει μπας και λειτουργήσει εκδικητικά ο παιδόφιλος δάσκαλος ( σε επίπεδο βαθμολογίας). Θα ήταν έγκλημα όπως είναι και ποινικό αδίκημα να γνωρίζεις και να μην καταγγέλλεις.”

Προσθέτει επίσης ότι “Επιπλέον ο Υπουργός έχει υποχρέωση να καλέσει σε τεκμηρίωση αυτόν που έκανε τις καταγγελίες, το ίδιο και η εκπρόσωπος για τα δικαιώματα του παιδιού άλλα και η ΠΟΕΔ, γιατί με ατυχείς τοποθετήσεις δημιουργείται η εικόνα ότι τα σχολειά μας είναι γεμάτα παιδόφιλους. Και αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ. Αν οι δηλώσεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τότε υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες για πολλούς ,και κυρίως για την κυβέρνηση του καταγγέλοντος, αν όχι όμως τότε να κριθούν αυτοί που με τόση ελαφρότητα στα πάνελ χωρίς στοιχειά και τεκμήρια σπέρνουν τον πανικό…”

Διαβάστε επίσης: