Χαραλαμπίδου για το σκάνδαλο στον ΚΟΑ: «Σήμερα γίναμε μάρτυρες στην κυπριακή έκδοση των ιδανικών του ολυμπισμού»

Τεράστιο σκάνδαλο στον ΚΟΑ αποκαλύφθηκε σήμερα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, κατά τη συζήτηση έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή του 2018, για την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Διαβάστε επίσης:

 Σκάνδαλο μεγατόνων στον ΚΟΑ με πρώην αριστίνδην υποψήφια βουλευτή του ΔΗΣΥ

Πρώην αθλήτρια και αριστίνδην υποψήφια βουλευτής του ΔΗΣΥ στην επαρχία Αμμοχώστου, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ και δύο συνεδριάσεις πριν τη λήξη της θητείας του προηγούμενου συμβουλίου, απομακρύνθηκε από τη αίθουσα για να λάβουν απόφαση όπως την αναβαθμίσουν από κλίμακα Ε5, σε κλίμακα Α8.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η μετάθεσή της από τον ΓΣΕ όπου εργαζόταν σε κλίμακα Ε5, στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, με αναβάθμιση στην κλίμακα Α8 και με πολύ υψηλότερο μισθό.

Μάλιστα στα έγγραφα τα οποία συνοδεύουν την αναβάθμιση, έγιναν αλλαγές στις ημερομηνίες εκ των υστέρων.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, επισήμανε ότι η ΚΟΕ αυτή τη φορά έχει σκοράρει από τα αποδυτήρια και όχι από τη μέση του γηπέδου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, σήμερα γίναμε μάρτυρες στην κυπριακή έκδοση των ιδανικών του ολυμπισμού.

Τόνισε ότι δεν νοείται πρόσωπο που είναι στενά συνδεδεμένο με το κυβερνών κόμμα και ήταν υποψήφια στην επαρχία Αμμοχώστου να τυγχάνει χαριστικής μεταχείρισης ως ανταμοιβή στην αφοσίωσή της στο κυβερνών κόμμα. Υπέδειξε ότι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο πρώην αλλά και νυν πρόεδρος του ΚΟΑ, καθώς έχει ενώπιον του από τον περασμένο Ιούνιο επιστολή από την ΚΟΕ που καταγράφει λεπτομερώς τα ευρήματά της στη βάση της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή.

Επισήμανε δε ότι οι πολιτικές συναλλαγές και οι κακές πρακτικές της χαριστικής μεταχείρισης και της ελλιπούς διαφάνειας πρέπει να σταματήσουν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.