Χαράλαμπος Έλληνας: Το πρώτο τρίμηνο του 2023 αναμένονται ψηλές τιμές στην τιμή του ρεύματος

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 αναμένονται ψηλές τιμές στην τιμή του ρεύματος προειδοποίησε μιλώντας στον Άστρα ο Εμπειρογνώμονας σε θέματα υδρογονανθράκων Χαράλαμπος Έλληνας και επανέλαβε ότι η Κύπρος πρέπει να φορολογήσει τα υπερκέρδη στον τομέα της ενέργειας έτσι ώστε να στηριχτούν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η τιμή του πετρελαίου εκτιμάται, κατά το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους να φτάσει εκ νέου πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι κάτι που όπως ανέφερε θα φέρει επιπτώσεις στην τιμή του ρεύματος στην Κύπρο.

Παράλληλα προειδοποίησε για προβλήματα στην εισαγωγή επαρκών ποσοτήτων υγροποιημένου αερίου στην ΕΕ από τις ΗΠΑ αφού με νέα μελέτη, η παραγωγή σχιστολιθικού αερίου  στις Ηνωμένες Πολιτείες παρουσιάζει δυσκολίες κάτι που θα έχει επιδράσεις στην δυνατότητα των Αμερικανών να εξάγουν το αέριο που χρειάζεται η Ευρώπη.

Εξάλλου σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η ανακοίνωση της Ρωσίας για μερική επιστράτευση μπορεί από μόνη της να μην έχει τεράστιες επιπτώσεις, ωστόσο επεσήμανε ότι η κατάσταση στην ενεργειακή αγορά της Ευρώπης γίνεται ολοένα και δυσκολότερη.

Έψεξε το ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τη Κομισιόν δεν είναι ξεκάθαρες με αποτέλεσμα τα κράτη μέλη να παίρνουν το καθένα τις αποφάσεις του .

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.