Χαριλάου: Η απομάκρυνση των δύο γιατρών δεν σημαίνει ενοχή

Από τη στιγμή που ένας λειτουργός απομακρύνεται από τα καθήκοντα του ή τίθεται σε διαθεσιμότητα αυτό δεν σημαίνει ότι κρίνεται και ένοχος, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, αναφορικά με την έρευνα που διεξάγεται εναντίον δυο γιατρών του Μακάρειου Νοσοκομείου, οι οποίοι κατηγορούνται για ιατρική αμέλεια στην περίπτωση του θανάτου 15χρονης.

Ανέφερε ότι ο λόγος της απομάκρυνσης των δυο γιατρών είναι για να διευκολυνθούν οι έρευνες της αστυνομίας. Τόνισε ότι εκείνο που θα καταδείξει εάν κάποιος είναι ένοχος ή όχι είναι το δικαστήριο, εάν και εφόσον η υπόθεση οδηγηθεί σε αυτό, δηλαδή εάν η αστυνομία κρίνει ότι προκύπτουν ποινικά αδικήματα. Ο κος Χαριλάου είπε ότι ο ΟΚΥΠΥ από την πρώτη στιγμή έδρασε καθώς προτεραιότητα είναι η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών.

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, επιστρατεύθηκε ειδικός νεφρολόγος ο οποίος εργάζεται στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, ενώ από αυτή τη βδομάδα και για ένα μήνα έρχεται από την Ελλάδα ακόμα ένας ειδικός παιδονεφρολόγος.

Όσον αφορά δημοσιεύματα ότι εξετάζεται και άλλη περίπτωση ιατρικής αμέλειας σε βάρος 11χρονης ο κος Χαριλάου ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε για ιατρική αμέλεια αλλά για παράπονο.

Τόνισε επίσης ότι η όποια καταγγελία ή παράπονο εξετάζονται με πάσα σοβαρότητα και εξονυχιστικά για να υπάρχει κατάληξη σε ασφαλή συμπεράσματα, χωρίς ωστόσο να μηδενίζεται το έργο το οποίο παράγει το κάθε νοσηλευτήριο ξεχωριστά.

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.