Χαριλάου: Μόνη διέξοδος ο εμβολιασμός – Ήρθε το 4ο κύμα σε περίοδο που δεν αναμενόταν

Έλα στο Google News

Το 4ο κύμα ήρθε σε μια περίοδο που δεν αναμενόταν και από τη στιγμή που δεν υπάρχει lock down η μόνη διέξοδος είναι ο εμβολιασμός, τόνισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, εκφράζοντας ανησυχία για την αύξηση των νοσηλευόμενων περιστατικών.

Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ ψηλό ιϊκό φορτίο στην κοινότητα με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται μεγάλος αριθμός πολιτών, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση των νοσηλειών, καθώς εδώ και δέκα μέρες τα κρούσματα ήταν άνω των 800.

Ο κύριος Χαριλάου εξέφρασε ανησυχία για τις δυνατότητες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε αυτές και ασθενείς που δεν νοσούν με ΚΟΒΙΤ. Επίσης, είπε, νοσηλεύεται και μεγάλος αριθμός νέων καθώς ο ιός σε αυτή τη φάση βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε αυτή την ηλικιακή ομάδα καθώς οι μεγαλύτεροι είναι εμβολιασμένοι.

Ερωτηθείς είπε ότι ζητήθηκε η αναβολή όλων των επειγόντων χειρουργείων και άρχισε αποστολή περιστατικών στον ιδιωτικό τομέα για να εξοικονομηθούν κλίνες και νοσηλευτικό προσωπικό, ένα μέρος του οποίου βρίσκεται σε άδεια. Πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχει ζητηθεί ανάκληση αδειών προσωπικού, ωστόσο εάν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών αυτό το ζήτημα θα εξεταστεί.

Ο κύριος Χαριλάου είπε ότι θάλαμοι ΚΟΒΙΤ και κλίνες έχουν ανοίξει σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια και υπάρχει σχεδιασμός για αύξηση τους, ωστόσο τόνισε δεν είναι ανεξάντλητος αυτός ο αριθμός.

Για τα χειρουργεία που δεν είναι επείγοντα είπε ότι από την Παρασκευή θα αρχίσουν να ενημερώνονται τα άτομα των οποίων θα αναβληθεί το χειρουργείο και τόνισε ότι αυτό θα αφορά τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς θα καθοριστούν προτεραιότητες για τα κρίσιμα περιστατικά.

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.