Χαριλάου: Παρατηρείται τρομερή αύξηση στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων

Ο ΟΚΥΠΥ λειτουργεί με βάση τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας ανέφερε ο Χαράλαμπος Χαριλάου, σχολιάζοντας την αναβολή των προγραμματισμένων χειρουργείων που αφορούν ψυχρά περιστατικά στα νοσοκομεία.     

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ είπε ότι η αναβολή έγινε γιατί παρατηρείται μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σημείωσε ότι υπήρξε τρομερή αύξηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, λέγοντας ότι ήταν ορατός ο κίνδυνος να μην υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είπε,  είναι η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λευκωσίας που αυτή τη στιγμή νοσηλεύει 48 ασθενείς εκ των οποίων οι 22 είναι με COVID.

Ο κ. Χαριλάου είπε ότι οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, λέγοντας ότι δε μπορεί να ανοίγονται κλίνες χωρίς σωστή στελέχωση. Επίσης είπε ότι το θέμα αφορά όλα τα νοσηλευτήρια της Κύπρου.

Επίσης, είπε ότι για το θέμα έγινε διάλογος με τους διευθυντές των κλινικών και ήταν παρόντες στη συνάντηση που έγινε με Υπουργό Υγείας και Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy