Χαριλάου στον Άστρα 92,8: Ο καθημερινός πόλεμος των συνδικαλιστικών οργανώσεων απέναντι στον ΟΚΥΠΥ πρέπει να σταματήσει

Δεν υπάρχει πιθανότητα να παραμείνει χωρίς την απαραίτητη βοήθεια και στελέχωση το Νοσοκομείο Αναφοράς ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ.

Διαβάστε επίσης: Κρούουν το κώδωνα του κινδύνου οι Νοσηλευτές – Υποστελέχωση και πολλά προβλήματα στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Ο Χαράλαμπος Χαριλάου δήλωσε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι η παραπληροφόρηση και ο καθημερινός πόλεμος των συνδικαλιστικών οργανώσεων απέναντι στον ΟΚΥΠΥ πρέπει να σταματήσει. Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια είναι να μειωθούν κλίνες εκεί και όπου πρέπει, σημειώνοντας ότι θα δοθεί όλο το προσωπικό εκεί και όπου που απαιτείται στα δημόσια νοσηλευτήρια για αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε ότι ο ΟΚΥΠΥ έχει προσλάβει πέραν των 300 νοσηλευτών και έχει καλύψει όλες τις κενές θέσεις. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, λέγοντας ότι υπάρχουν κάποιοι που έδωσαν προειδοποίηση στους εργοδότες τους για τερματισμό απασχόλησης και τότε μόλις τελειώσει η προειδοποίηση αναλαμβάνουν καθήκοντα. Σημείωσε ότι μπορεί να περιμένουν άλλα 50 άτομα, εξηγώντας ότι θα προσλαμβάνονταν τον Φεβρουάριο αλλά θα προσληφθούν από τώρα, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης ελέω κορωνοϊού.

Όπως είπε, στόχος είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι η αντιπαράθεση με τις συντεχνίες. Επίσης είπε ότι ο ΟΚΥΠΥ διαχειρίζεται συνολικά στα δημόσια νοσηλευτήρια πέραν των 130 περιστατικών, εκ των οποίων πολλά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο μεταξύ, σε παρέμβασή του, ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πετέλης σημείωσε ότι ο ΟΚΥΠΥ προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση. Πρόσθεσε ότι η συντεχνία πρέπει να διαφυλάσσει το συμφέρον των εργαζομένων. Πρόσθεσε ότι είναι υποχρέωση της ΠΑΣΥΝΟ να λάβει αμυντικά μέτρα για προστασία των ασθενών. Επίσης είπε ότι οι νοσηλευτές είναι άνθρωποι και μπορεί και αυτοί να ασθενήσουν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy