Χαριλάου: Συμφωνία για ΑΤΑ, συνεχίζονται διαβουλεύσεις για εκκρεμότητες, με στόχο συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης

Με τη δημιουργία ad hoc επιτροπής για να συζητήσει τα θέματα που εκκρεμούν, συνεχίζονται εντατικά οι διαβουλεύσεις για τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό που εργάζεται στον ΟΚΥπΥ. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Χαράλαμπος Χαριλάου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι η συνάντηση μεταξύ του Οργανισμού και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, για να συζητηθούν τα θέματα που άπτονται της συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό που εργάζεται στον ΟΚΥπΥ, “έγινε με ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο. Υπήρξαν συγκλίσεις και για τα υπόλοιπα άλλα θέματα έχει συσταθεί μία ad hoc επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη βδομάδα για να ξεκινήσει τη συζήτηση όλων των θεμάτων”.

Όσον αφορά την καταβολή ΑΤΑ, ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι ο Οργανισμός ξεκαθάρισε ότι αυτή θα δίδεται στους εργαζομένους του ΟΚΥπΥ, όπως δίδεται στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. “Τα υπόλοιπα θέματα, συμπεριλαμβανομένου και της εξέλιξης των μισθών των εργαζομένων θα συζητηθούν στην ad hoc επιτροπή και ευελπιστούμε ότι μέσα από τη συνέχιση ενός εποικοδομητικού διαλόγου, στο τέλος της ημέρας θα βρεθεί η χρυσή τομή και θα καταλήξουμε σε μια θετική συμφωνία, ούτως ώστε να συνομολογηθεί μία συλλογική σύμβαση για τους εργαζομένους”.

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος της ημέρας θα βρεθεί η χρυσή τομή”, κατέληξε ο κ. Χαριλάου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy