Χάρης Πογιατζιής: Δεν υπάρχει παραγραφή στα φαινόμενα διαφθοράς

Δεν παραγράφονται αδικήματα στην Κύπρο και οποιαδήποτε υπόθεση μπορεί να διερευνηθεί όποτε κι αν συνέβη δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της Αρχής κατά της Διαφθοράς Χάρης Πογιατζιής, κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον υπάρχει ετεροχρονισμός στη διερεύνηση φαινομένων διαφθοράς.

Διαβάστε επίσης: Πάει στην Αρχή κατά της Διαφθοράς ο Μαυρογιάννης – Ζητούν διευκρινίσεις για την καταγγελία

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε κάνει λόγο για ετεροχρονισμένες ευαισθησίες του Ανδρέα Μαυρογιάννη για την έρευνα του Μακάριου Δρουσιώτη.

Διαβάστε επίσης: «Κράτος Μαφία» – Αναστασιάδης: Απειλεί με αγωγές με αφορμή την επιστολή Μαυρογιάννη

Μιλώντας στη Μεσημβρινή έκδοση ο κ. Πογιατζιής ανέφερε ότι έχει οριστεί συνάντηση με τον υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη για την ερχόμενη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 10:30 το πρωί με σκοπό να διευκρινιστούν κάποια θέματα που αφορούν το περιεχόμενο της επιστολής του.

Ο κ. Πογιατζιής ανέφερε ότι ως πολίτης άρχισε ήδη να διαβάζει το βιβλίο «ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΑ» κι όπως είπε τον είχαν απασχολήσει κάποιοι ισχυρισμοί που ενδεχομένως να εμπίπτουν στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων της Αρχής αλλά ως εκεί. Θα το συζητούσαν είπε ίσως αργότερα.

Ανέφερε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο έχει κινήσει το ενδιαφέρον της Αρχής, ωστόσο ανέφερε ότι οι κανονισμοί λειτουργίας της δεν έχουν ακόμα εγκριθεί και ως εκ τούτου ακόμη να ξεκινήσει η διερεύνηση καταγγελιών.

Αναμένουν όπως είπε, να θεσπιστούν οι κανονισμοί εντός των επομένων ημερών για να ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy