Η κυβέρνηση με την πρόσκληση προς του αρχηγούς των κομμάτων για συζήτηση του μεγάλου προβλήματος των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, ουσιαστικά παραδέχεται ότι απέτυχε να διαχειριστεί το θέμα, δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ Χάρης Πολυκάρπου.

Τόνισε ότι το θέμα αυτό δεν αντιμετωπίζεται μόνο με νομικά μέτρα, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη δυνατότητα των νοικοκυριών να έχουν εισοδήματα για να μπορούν να εξυπηρετούν τα δάνεια τους.

Η κυβέρνηση, τόνισε, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και να μην μετατοπίζει τις ευθύνες στο πολιτικό σύστημα.

Ο Χάρης Πολυκάρπου επισήμανε ότι το ΑΚΕΛ παραμένει σταθερό στη θέση του για προστασία της πρώτης κατοικίας και της πρώτης επαγγελματικής στέγης αλλά επιδιώκει και την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, ώστε να μπορούν να προβούν σε αναδιαρθρώσεις. Σημείωσε επίσης ότι οι κανονισμοί για τις αναδιαρθρώσεις, δεν πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν υπερόπλο στα χέρια των τραπεζών.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση για τη δημιουργία μιας «κακής» τράπεζας, ο κ. Πολυκάρπου διερωτήθηκε ποιοι θα είναι οι στόχοι της και ποια δάνεια θα διαχειριστεί, αλλά και από πού θα βρεθούν τα χρήματα για τον σκοπό αυτό.