Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει κανένας τις καταθέσεις του κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ, έστω κι αν ακόμα γίνει εκκαθάριση του Συνεργατισμού, αφού ισχύει η ευρωπαϊκή οδηγία που διασφαλίζει τις καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ, τόνισε ο οικονομολόγος Χάρης Σταυρινίδης.
Χαρακτήρισε ως παραμύθι και εκβιασμό και από την Κεντρική Τράπεζα και από τον υπουργό Οικονομικών αλλά και όσους ασπάζονται την άποψη ότι κινδυνεύουν οι μη εγγυημένες καταθέσεις.
Τόνισε παράλληλα ότι το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου δεν είναι σταθερό, όπως κάποιοι θέλουν να υποβάλουν, από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλος όγκος ΜΕΔ.
Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του διευθυντή του Συνεργατισμού και κυβερνητικών παραγόντων ότι όλα πάνε καλά με τον Συνεργατισμό, ο κ. Σταυρινίδης είπε ότι ουσιαστικά παραμύθιαζαν τον κόσμο και τα κόμματα.
Το άλλο παραμύθι της κυβέρνησης που φαίνεται να καταρρέει, συμπλήρωσε είναι και το success story, αφού αν όλα πήγαιναν καλά δεν θα φτάναμε στο σημείο που φτάσαμε σήμερα.
Όλοι προειδοποιούσαν για τα ΜΕΔ, είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε απολύτως, αφού στόχευε στην επανεκλογή Αναστασιάδη.
