Χαρμαντζί: «Ξεκίνα πρώτα από εσένα κ. Νίκο»

Έλα στο Google News

Διαφωνεί με την αφαίρεση των διαβατηρίων από Τ/κ. Επιρρίπτει ευθύνες στον Πρόεδρο για την κατάσταση στο Κυπριακό

«Ξεκίνα πρώτα από εσένα κ. Νίκο», έγραψε στην ανάρτησή του ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρμαντζί, απορρίπτοντας με τον τρόπο αυτό το σκεπτικό του Προέδρου Αναστασιάδη να προχωρήσει στην αφαίρεση διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας από «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους που δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Κατηγορώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι ο ίδιος και πολιτικοί υποστηρικτές του είναι «οι κύριοι υπαίτιοι για τη σημερινή  κατάσταση», ο Χαρμαντζί κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ξεκινήσει πρώτα από τον εαυτό του.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Χαρματζί ισχυρίστηκε ότι «αυτές οι ιδιότροπες και σοβινιστικές απόψεις και πρακτικές δεν έχουν ωφελήσει ούτε και πρόκειται να ωφελήσουν κανένα».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Χαρμαντζί στις δηλώσεις του υποστήριξε επίσης ότι οι δηλώσεις Αναστασιάδη «δεν έχουν καμιά νομική βάση και είναι δηλώσεις πατριδοκαπηλίας». Υποστήριξε ακόμα ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί στη βάση αυτών των δηλώσεων θα ανοίξει το δρόμο για πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε λίστα ονομάτων Τ/κ για τα οποία θα μπορούσε να ισχύσει μια τέτοια ενέργεια. Μάλιστα προκάλεσε όσους θεωρήσουν ότι μια τέτοια ενέργεια θα είναι παράνομη να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Να σημειώσουμε ότι η αφαίρεση των ταξιδιωτικών εγγράφων από αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος συζητήθηκε την περασμένη βδομάδα στο Ε. Συμβούλιο χωρίς να ληφθούν αποφάσεις. Υπέρ αυτής της ενέργειας αλλά και υπέρ του κλεισίματος οδοφραγμάτων, ανεξάρτητα από τις όποιες συνέπειες, τάχθηκαν και το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ και το ΕΛΑΜ.

Η ΕΔΕΚ και το ΕΛΑΜ είχαν ταχθεί κατά του ανοίγματος του οδοφράγματος της Δερύνειας. Τώρα και το ΔΗΚΟ συνηγορεί στο κλείσιμο του συγκεκριμένου οδοφράγματος με το δικαιολογητικό ότι θα ανακοπεί η τουριστική αναζωογόνηση, μέσω του συγκεκριμένου οδοφράγματος, το Βαρώσι…

Ο Πρόεδρος στη συνέντευξή του δεν μίλησε για κλείσιμο οδοφραγμάτων, επειδή πιθανόν να προσμετρά ανάλογες αντιδράσεις από το κατοχικό καθεστώς…

Νίκη Κουλέρμου

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.