Χασίπογλου: Θα βρεθούν άλλα μοντέλα εάν η ομοσπονδία δεν μπορεί να συμβεί

Εάν η ομοσπονδία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, τότε θα βρεθούν άλλα μοντέλα και άλλες έννοιες, δήλωσε ο «βουλευτής» του ΚΕΕ, μέλος της τ/κ διαπραγματευτικής ομάδας και νομικός σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη, Ογουζχάν Χασίπογλου που συμμετείχε στο 2ο σεμινάριο με τίτλο «Το μέλλον της Κύπρου», το οποίο πραγματοποιήθηκε από το «συμβούλιο τουρκοκυπριακών συνδέσμων Αγγλίας» και το «σύνδεσμο Τουρκοκυπρίων Αγγλίας» με τη συνεργασία της τουρκικής δεξαμενής σκέψης του London School of Economics, Circle Foundation. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του τέως Βρετανού Υπουργού  Brooks Newmark.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Χασίπογλου ανέδειξε το θέμα της κυριαρχίας και είπε ότι δεν είναι ένα προβληματικό ζήτημα αλλά οι Τ/κ θέλουν να διασφαλίσουν το δικαίωμα της κυριαρχίας τους.

Στη διαδικασία που θα ξεκινήσει, εμείς μιλούμε για την κυρίαρχη ισότητα και την θέτουμε στο τραπέζι, ειδικά στη άτυπη 5 +1 συνάντηση στο τέλος Απριλίου, πρόσθεσε, λέγοντας ότι όλα έχουν συζητηθεί μέχρι τώρα και όλες οι πλευρές έθεσαν στο Κραν Μοντανά τις κόκκινες γραμμές τους, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.

Επανέλαβε την θέση ότι η ε/κ πλευρά δεν μπορεί να διαμοιραστεί τον πλούτο του νησιού ή τη διαχείριση με τους Τ/κ, και πως οι συνομιλίες για την ομοσπονδία έχουν εξαντληθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με «τα εμπόδια που παρεμβάλει η ελληνοκυπριακή πλευρά στις διελεύσεις Βρετανών από το νότο στο βορρά», ο κ.. Χασίπογλου είπε ότι ο ίδιος δεν εκπλήσσεται από αυτές τις ενέργειες των Ε/κ και πρόσθεσε ότι αναμένουν την στήριξη της Αγγλίας σε αυτό το θέμα.

Υπενθυμίζοντας ότι η Αγγλία δεν είναι μέλος της ΕΕ πλέον, ο σύμβουλος του Τατάρ ανάφερε ότι αναμένουν από την Βρετανία να μην ακούει πλέον την ε/κ πλευρά, να είναι πιο ευέλικτη και να έχει μια πιο θετική προσέγγιση έναντι του τ/κ «λαού».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.