Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ και των ποδοσφαιριστών για τη μισθοδοσία, παρά τις συνεχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Αυτό διαπιστώθηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, κατά την οποία η στάση των ποδοσφαιριστών ήταν άκαμπτη, με μόνη υποχώρηση που εξέφρασαν την αποδοχή της καταβολής των χρημάτων τους με καθυστέρηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αγγλία ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης ποδοσφαιριστών Γκόρντον Τέιλορ εμμένει στη θέση ότι δεν είναι απαραίτητο να κάνουν περικοπές οι σύλλογοι, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι έχουν αποθέματα που τους επιτρέπουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Σε αυτό συμφωνούν πολλοί ποδοσφαιριστές, ειδικά σε περίπτωση επανεκκίνησης της περιόδου. 


Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της αγγλικής Ομοσπονδίας, Γκρεγκ Κλαρκ, έκρουσε κώδωνα κινδύνου για το ποδόσφαιρο της χώρας και κάλεσε όλες τις πλευρές να συνεργαστούν για να βρουν λύσεις: «Δεσμευόμαστε να ολοκληρώσουμε την ποδοσφαιρική σεζόν, καθώς αυτό επιλύει τα ζητήματα προβιβασμού και υποβιβασμού μαζί με τους πρωταθλητές με βάση την αξία τους. Εντούτοις, ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε τη σεζόν δεδομένου ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι προτεραιότητά τη δεδομένη στιγμή», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι τεράστιος ο κίνδυνος να χαθούν ομάδες και Λίγκες. Ενόψει αυτής της πρωτοφανούς επιδημίας όλοι οι συντελεστές του παιχνιδιού από τους ποδοσφαιριστές, τους οπαδούς, τους συλλόγους, τους ιδιοκτήτες, πρέπει να επιταχύνουν και να μοιραστούν τον πόνο για να κρατήσουν ζωντανό το παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι και τώρα είναι η ώρα για ομαδική εργασία».