Το Υπουργείο Παιδείας υιοθέτησε την πρόταση του ΔΗΚΟ και αλλάζει ο κανονισμός για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, εξήγησε στον ΑΣΤΡΑ ο εισηγητής της πρότασης Πανίκος Λεωνίδου. Στόχος, είπε, να μην είναι αντισυνταγματική η πρόταση.

Πρόσθεσε ότι μετά τις τροποποιήσεις οι αλλαγές θα εξεταστούν για να πάει το θέμα στην ολομέλεια, σημειώνει ότι πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι μαθητές με τους καθηγητές του βάση αυτού του πλαισίου. Είπε επίσης ότι νοιώθει πολύ καλά και πολύ υπεύθυνα μετά από αυτή την εξέλιξη, καθώς όπως σημείωσε τα πράγματα εκ δημοκρατικοποιούνται, είναι πιο διαφανή, πιο αντικειμενικά και πιο αξιοκρατικά.

Ο ΔΗΣΥ έχει σταθερή θέση υπέρ της διεξαγωγής των εξετάσεων ανά τετράμηνο, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμό το εκπαιδευτικό σύστημα. Δεν δέχεται την συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών για μη εφαρμογή των τετραμήνων, σημειώνοντας για μεθοδευμένες κινήσεις, μη απαντώντας όμως τον λόγο.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, κ. Άντρος Καυκαλιάς ο οποίος μίλησε στον Άστρα, σημείωσε ότι είναι απαράδεκτες οι δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής παιδείας, για μεθοδεύσεις, σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτο το ότι ο κ. Χατζηγιάννης ακυρώνει τις αποφάσεις των μαθητών και τις χαρακτηρίζει ως μεθόδευση. Τις μεθοδεύσεις να τις αναζητήσουν σε άλλα επίπεδα και όχι στους μαθητές που εξέφρασαν την άποψη τους με δημοκρατικό τρόπο, σημείωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ στον Άστρα.

Σημείωσε επίσης ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν σέβεται ούτε τον ίδιο του τον εαυτό προσθέτοντας ότι θα αναμένονται οι εξελίξεις στη βουλή.

Θα πρέπει τόνισε το εξετασιοκεντρικό σύστημα να αλλάξει και προς αυτή την κατεύθυνση στρέφεται και η πρόταση που κατέθεσε το ΑΚΕΛ.