Χατζηκωστής σε Αναστασιάδη: Είναι η τελευταία σου ευκαιρία να δείξεις ότι υπάρχεις

Ο πρόεδρος επισκέφθηκε το πρωί τα γραφεία του Συγκροτήματος Δίας μετά από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα ψες στο συγκρότημά μετά την εισβολή όχλου στην είσοδο του κτιρίου.

Img 9190 Scaled

Ο πρόεδρος έκανε λόγο για «κατάντημα» ενώ σε έντονο τετ-α-τετ με τον πρόεδρο του «Δια» Κωστή Χατζηκωστή, ο δεύτερος του είπε ότι το μεγαλύτερο του (του πρέδρου) πρόβλημα είναι η Αστυνομία και πρέπει να το φτιάξει για να του απαντήσει πως έχει αμέσως μετά την επίσκεψη στα γραφεία του Δία, έχει έκτακτη σύσκεψη.

Img 9186

«Είναι χάλια του Κράτους. Είναι η τελευταία σου ευκαιρία να δείξεις στον κόσμο ότι υπάρχεις», είπε δίνοντας το χέρι στον Πρόεδρο ο κ. Χατζηκωστής καλώντας τον να τιμωρήσει όσους συμμετείχαν στους βανδαλισμούς στο συγκρότημα.

Στο τετ-α-τετ που έγινε ενώπιον δημοσιογράφων ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε σε έντονο ύφος, λέγοντας ότι όταν κινηθεί η Αστυνομία για να «επιβάλει τον νόμο κάποιοι φωνάζουν».

Img 9218

Δεν θα υπάρξει ανοχή από το κράτος για τα γεγονότα στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ, λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης 

Τη διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξει ανοχή από το κράτος για τα χθεσινά επεισόδια και τα έκτροπα που προκάλεσαν κάποιοι στο συγκρότημα ΔΙΑΣ, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε το συγκρότημα, ενημερώθηκε για την κατάσταση και ξεναγήθηκε στους χώρους όπου έγιναν οι επιθέσεις από τους κουκουλοφόρους.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη και τη συνάντηση με τη Διοίκηση του συγκροτήματος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως δεν θα υπάρξει ανοχή σε οποιονδήποτε νομίζει ότι θα φέρει την Κύπρο στην προ του 1974 κατάσταση, και ανέφερε πως όλα θα συζητηθούν στη σύσκεψη στο Προεδρικό που θα ακολουθήσει.

«Αισθάνομαι αποτροπιασμό, αισθάνομαι συγκλονισμό για ό,τι έγινα μάρτυρας από ψες, αλλά και σήμερα με την εδώ παρουσία μου», είπε και πρόσθεσε πως την ώρα που εισβάλλει για δεύτερη φορά η Τουρκία στην Κύπρο με την εδώ παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, κάποιοι ανεγκέφαλοι προσπάθησαν ψες να καταλύσουν το κράτος.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε πως είναι απόλυτος. «Σέβομαι την όποια ειρηνική διαμαρτυρία. Δεν θα υπάρξει ανοχή από το κράτος για τον οποιονδήποτε έχει την εντύπωση ότι μπορεί να μας ξαναφέρει στην προ του ‘74 κατάσταση. Είμαι απόλυτος και το τονίζω, και ανάλογες θα είναι οι οδηγίες μου προς την Αστυνομία, προς όλους τους αρμόδιους φορείς με τους οποίους έχω σύσκεψη αμέσως μετά από την επίσκεψη μου στο Σίγμα», είπε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη συμπάθεια του στους αστυνομικούς, σημειώνοντας πως ως εκ θαύματος δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού οι δράστες χρησιμοποίησαν όπλα που ρίχνουν φωτοβολίδες και ευτυχώς που δεν τους κτύπησαν στα κεφάλια.

Συμπάθεια εξέφρασε και στο συγκρότημα ΔΙΑΣ. «Η στροφή εναντίον της ελευθερίας του Τύπου δίνει την εικόνα ότι κάποιοι έχουν παραπάνω προνόμια από όλους τους άλλους», είπε και τόνισε πως είναι δικαίωμα η ελευθερία της έκφρασης.

Ωστόσο, πρόσθεσε, «όταν τα ΜΜΕ χάρη του ευρύτερου καλού, όπως και όλες οι Κυβερνήσεις του κόσμου, για να ακολουθήσουν μια πορεία διάσωσης της υγείας της ζωής της οικονομίας του τόπου, δέχονται ανάλογες επιθέσεις από αντιεξουσιαστές, αυτές δεν θα γίνουν ανεκτές. Το λέω,  το επαναλαμβάνω και θα το δείτε», τόνισε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως επιθυμεί να έχει και τη συνδρομή και των ΜΜΕ και να μην ασκείται μόνο κριτική εις βάρος της Αστυνομίας. «Εκεί που πρέπει να παρέμβουν θα παρεμβαίνουν, επαναλαμβάνω, όχι στην ειρηνική έκφραση της διαφορετικής άποψης», είπε και λέγοντας ότι υπήρξαν ένα σωρό συγκεντρώσεις χωρίς τα φαινόμενα τα ψεσινά, διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως δεν πρόκειται να επιτραπεί να επικρατήσει η παρανομία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως θα συμπαρασταθούν στο συγκρότημα, διότι οι ζημιές, είναι σημαντικές. «Δεν θα δεχθούμε τη φίμωση του Τύπου, ό,τι θέλει και όπως θέλει, όσο φιλικός ή εχθρικός και αν είναι με την Κυβέρνηση. Δεν είναι έτσι που μετριέται η ελευθερία», είπε.

Παράλληλα, εξέφρασε τη συμπάθεια του στον Διευθυντή του ιδρύματος και ιδιαίτερα σε όσους έζησαν ή βίωσαν τα ψεσινά, στους δημοσιογράφους. «Θα είμαστε στο πλευρό του κάθε ΜΜΕ για να μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τις όποιες απόψεις, και θα είμαστε κάθετοι σε όσους διανοηθούν ότι μπορεί να επαναλάβουν τα ψεσινά», είπε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι κάτι πήγε λάθος χθες, ο Πρόεδρος είπε ότι «ακολουθεί σύσκεψη και θα ακούσω πώς έχουν τα γεγονότα και αν πήγε κάτι λάθος, θα διορθωθεί».

Σε ερώτηση αν θα δώσει αυστηρές οδηγίες, ο Πρόεδρος είπε «περισσότερο από αυστηρές οδηγίες. Για να είμαι σαφής».

Κληθείς να σχολιάσει ότι οι διαμαρτυρόμενοι χθες εξαπέλυαν βρισιές και κατά του ιδίου του Προέδρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν με ενδιαφέρουν οι βρισιές, δεν θα διωχθεί κανείς είτε διότι ύβρισε είτε διότι με επέκρινε είτε διότι είναι αντίθετος με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. «Δεν είναι ο στόχος η φίμωση. Ο στόχος είναι η πάταξη των παρανόμων, των αντιεξουσιαστών που έχουν την εντύπωση ότι μπορεί οποτεδήποτε να καταλύουν το κράτος. Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό», κατέληξε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.