Χατζηπαντέλα για Κουλούμα: «Έχει άδικο – Δεν ανεχόμαστε να μας μηδενίζουν»

Το Υπουργείο Υγείας είναι ανοικτό σε εισηγήσεις για τον συνήγορο του ασθενούς, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, απαντώντας σε ερώτηση για την καταγγελία του Προέδρου της ΟΣΑΚ, Μάριου Κουλούμα, σχετικά με το νομοσχέδιο περί συνηγόρου του ασθενούς. Οι δηλώσεις του έγιναν την Τετάρτη στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, όπου υποδέχθηκε τον Ισραηλινό ομόλογό του, Nitzan Horowitz.

Διαβάστε επίσης: Μάριος Κουλούμας: Κάποιοι δεν αρέσκονται στη διαφάνεια όσον αφορά την εξυπηρέτηση των ασθενών

«Σε αυτόν τον τόπο πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε τα θετικά και όχι τα αρνητικά», υποσήριξε ο Υπουργός, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο για τον συνήγορο του ασθενούς ήταν στα συρτάρια από το 2016. «Εμείς έχουμε τη θέληση να προωθήσουμε αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Το Υπουργείο, συνέχισε ο κ. Χατζηπαντέλα, έχει δώσει ένα νομοσχέδιο για διαβούλευση, στο πλαίσιο της οποίας ακούει τις παρατηρήσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων. «Εάν αυτές οι παρατηρήσεις είναι δικαιολογημένες, θα τις υιοθετήσουμε. Εάν δεν είναι δικαιολογημένες, τότε θα απαντήσουμε αναλόγως», σημείωσε. «Έχουμε την καλή διάθεση να ακούσουμε τις εισηγήσεις των ασθενών, αλλά στόχος μας είναι να κάνουμε ένα νομοσχέδιο λειτουργικό και έναν θεσμό που να εξυπηρετεί τους ασθενείς», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξει τροποποίηση της απόφασης του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα διορίζει τον συνήγορο του ασθενούς, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι «εάν είναι απόφαση από τον Πρόεδρο, θα τη σεβαστούμε».

Υποστήριξε εξάλλου ότι «όταν κάνεις πράγματα, κάποιες φορές κάνεις και λάθη, αλλά δεν ανεχόμαστε να μας μηδενίζουν τη στιγμή που προσπαθούμε να προωθήσουμε ένα νομοσχέδιο που το θέλουν οι ασθενείς εδώ και έξι χρόνια», λέγοντας ότι περιμένει λίγο περισσότερο σεβασμό και κατανόηση σε όλες αυτές τις προσπάθειες που γίνονται.

Απαντώντας στη δήλωση του Μάριου Κουλούμα για «βαθύ κράτος» εντός του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Χατζηπαντέλας υποστήριξε ότι ο κ. Κουλούμας έχει άδικο. «Είμαι ο πολιτικός προϊστάμενος αυτού του Υπουργείου, ξέρω από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα τι κάνουν οι συνεργάτες μου στο Υπουργείο Υγείας και δεν ανέχομαι κανέναν να τους κατηγορεί».

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα το Υπουργείο, υποστήριξε ο Υπουργός Υγείας, οι συνεργάτες μου έχουν δώσει δείγματα γραφής σε όλο τον κόσμο με τη διαχείριση της πανδημίας, τις προσπάθειες βελτίωσης των νοσηλευτηρίων και τις προσπάθειες που κάνουμε με τον ΟΑΥ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χατζηπαντέλα εξέφρασε τη λύπη του γιατί σήμερα έπρεπε να προβληθεί η συμφωνία που η Κύπρος ετοιμάζεται να υπογράψει με το Ισραήλ «μετά από πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας και μετά από αρκετή δουλειά».

«Τι θέλουμε σε αυτόν τον τόπο;», διερωτήθηκε ο Υπουργός Υγείας. «Θέλουμε να κάνουμε δουλειά, θέλουμε να υπογράφουμε συνεργασίες με το Ισραήλ, μια σημαντική συνεργασία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;», ανέφερε.

Εμείς σ’ αυτόν τον τόπο ζήσαμε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης αρκετές φορές, υπέδειξε ο κ. Χατζηπαντέλα. «Επειδή προνοούμε ώστε να έχουμε έτοιμες λύσεις στους πολίτες μας σε αυτές τις έκτακτες ανάγκες, θα προτιμούσαμε, εάν υπάρχουν διαφωνίες, να μη δουν το φως της δημοσιότητας σήμερα, που θα έπρεπε να είναι μέρα χαράς», υποστήριξε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.