Χατζηπαντέλα: Οι αποφάσεις για ΤΑΕΠ και ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Λ/κας – Τι είπε για χαλαρώσεις

Το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας θα ενισχυθεί με επιπρόσθετους γιατρούς ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθεί και η Μονάδα Εντατικής θεραπείας του δημόσιου νοσηλευτηρίου, ανέφερε την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Σε δηλώσεις ύστερα από σύσκεψη που είχε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ο Υπουργός είπε ότι παρόντες στη σύσκεψη ήταν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Χριστίνα Γιαννάκη και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ και συζητήθηκαν το θέμα του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η μετακόμιση των Υπηρεσιών από το παλαιό Νοσοκομείο στη νέα πτέρυγα του δημόσιου νοσηλευτηρίου.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα έχουν ληφθεί κάποιες αποφάσεις για το θέμα του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών για να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, οι οποίες αναμένω να υλοποιηθούν τις επόμενες μέρες. Ακόμα λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις για την μετακίνηση του παλαιού Νοσοκομείου στα νέα κτήρια, όπως και εισηγήσεις για να αναβαθμίσουμε την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λάρνακας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι «θα ενισχυθούν οι Πρώτες Βοήθειες με επιπρόσθετους ιατρούς και στόχος μας είναι να έρθει ένας Διευθυντής στη μονάδα Πρώτων Βοηθειών από άλλη επαρχία ώστε να ενισχύσουμε τη Μονάδα εμπράκτως. Όσον αφορά τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είμαστε όλοι ικανοποιημένοι με τον τρόπο λειτουργίας της».

Διευκρίνισε ότι «στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και ορισμένοι αναισθησιολόγοι, αφού στο Υπουργείο Υγείας μας αρέσει να μιλούμε με άτομα που είναι στην πρώτη γραμμή. Έχουμε ακούσει προσεκτικά τους αναισθησιολόγους, είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο λειτουργίας και μας έχουν δώσει κάποιες μικρές εισηγήσεις που θα τις υλοποιήσουμε ώστε να μην έχει να ζηλέψει τίποτα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Λάρνακας από άλλες επαρχίες».

Ερωτηθείς για τη μετακίνηση των υπηρεσιών του ΟΚΥπΥ από το παλαιό Νοσοκομείο στη νέα πτέρυγα του δημόσιου νοσηλευτηρίου, ο Υπουργός απάντησε πως του «παρουσιάστηκαν τα σχέδια και το χρονοδιάγραμμα και αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να μεταφερθούν στα νέα κτήρια».

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Χατζηπαντέλας απάντησε πως «όσον αφορά τυχόν χαλαρώσεις των μέτρων, θεωρώ ότι θα δοθούν, αλλά αυτές θα αποφασιστούν το απόγευμα μετά από σύσκεψη με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον αναμένεται κατάργηση του Cyprus Flight Pass, απάντησε πως αυτό «αφορά στο Υπουργείο Συγκοινωνιών. Ήδη είχα μια σύσκεψη με τον Υπουργό Γιάννη Καρούσο, ο οποίος μετά από πρόταση δική μου θα ετοιμάσει πρόταση για να κατατεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη».

Από την πλευρά του ο Κύπρος Σταυρίδης, αναπληρωτής Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ ανέφερε ότι ο Οργανισμός «χαιρετίζει τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Είχαμε μια πάρα πολύ εποικοδομητική και πρακτική σύσκεψη και η συνεργασία μεταξύ του ΟΚΥπΥ και του Υπουργείου Υγείας είναι εξαιρετική, έχουμε μια αγαστή συνεργασία και μαζί δίνουμε λύσεις τόσο σε τρέχοντα όσο και σε μακροπρόθεσμα πλάνα που κάνει ο Οργανισμός για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας».

Ερωτηθείς κατά πόσον με τα μέτρα που θα ληφθούν αναμένεται να μειωθούν τα προβλήματα που κατά καιρούς υπάρχουν στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λάρνακας, ο κ. Σταυρίδης  εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «αυτό θα γίνει. Εμείς θεωρούμε ότι το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας δίνει μια υπέροχη μάχη για να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά».

Πρόσθεσε πως «οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι εξαιρετικοί και πάντα θα προσπαθούμε για το καλύτερο με απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και ποιότητα υπηρεσιών στον ασθενή».

Όσον αφορά τη μετακίνηση των Υπηρεσιών του ΟΚΥπΥ από το παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας στη νέα πτέρυγα του δημόσιου νοσηλευτηρίου, είπε πως «έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο που θα εφαρμόσουμε και θα τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε υποσχεθεί».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.