Χατζηπαντέλα: Στόχος να λειτουργήσουν τα εφημερεύοντα ιατρεία το αργότερο σε 15 μέρες (ηχητικό)

Η λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων μέσα στις επόμενες μία ή δύο βδομάδες είναι ο στόχος του Υπουργείου Υγείας κατά τις επαφές του με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο αρμόδιος Υπουργός επεσήμανε ότι επιθυμία του Υπουργείου είναι να λειτουργήσουν τα ιατρεία αυτά ενός των επομένων 2 βδομάδων έτσι ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο της μαζικής προσέλευσης ασθενών στα τμήματα Πρώτων Βοηθειών λόγω των μαζικών απουσιών προσωπικών ιατρών τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που παρατηρήθηκε πέρσι.

Ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί τις συζητήσεις του Υπουργείου με τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι η στέγαση των εφημερευόντων ιατρείων και όπως είπε οι επιλογές που συζητούνται, είναι να στεγαστούν είτε στους χώρους των δημοσίων νοσοκομείων, είτε στα γραφεία των προσωπικών ιατρών είτε στα ιατρικά κέντρα του ΟΚΥΠΥ.

Τα εφημερεύοντα ιατρεία θα λειτουργούν όπως εξήγησε, οκτώ ώρες τα Σάββατα και 4 ώρες τις Κυριακές και οι εφημερεύοντες ιατροί θα προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι Προσωπικοί γιατροί αφού στόχος δεν είναι να αντικαταστήσουν τις πρώτες βοήθειες.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.