Χατζηπαντέλα στον Άστρα: Στόχος είναι να ενταχθούν στο ΓεΣΥ τα καινοτόμα φάρμακα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα

Το αίτημα των ασθενών για ένταξη καινοτόμων φαρμάκων στο Γενικό Σύστημα Υγείας θα βρεθεί στο επίκεντρο συνάντησης των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, του ΟΑΥ και της ΟΣΑΚ αυτό το μήνα.

Μιλώντας στον Άστρα ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι στόχος είναι να ενταχθούν στο σύστημα τα καινοτόμα φάρμακα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, σημειώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης του κατάλληλου μηχανισμού.

Σε ότι αφορά τον θεσμό του Συνηγόρου του ασθενή, ο Υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες, για τις οποίες όπως είπε, στόχος είναι να βρεθούν λύσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ώστε να οδηγηθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή. Δεν θέλησε να πει περισσότερα, σημειώνοντας ότι οι λεπτομέρειες ενδεχομένως να φέρουν πισωγυρίσματα.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα σχολίασε και το διορισμό του νέου Προέδρου του ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, αναφέροντας ότι το Υπουργείο Υγείας θα είναι δίπλα του και θα τον στηρίζει. Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως σε καμία περίπτωση δεν μεθοδεύτηκε η παραίτηση του Θωμά Αντωνίου, σημειώνοντας ότι δεν είχαν άλλη επιλογή μετά το πόρισμα της Επιτροπής Ασυμβιβάστου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy