Χατζηπαντέλα για συλλογική σύμβαση εργαζομένων στον ΟΚΥπΥ: Υπάρχει πλάνο σε περίπτωση αδιεξόδου

Το Υπουργείο Υγείας έχει πλάνο σε περίπτωση αδιεξόδου, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, αναφορικά με τη συλλογική σύμβαση εργαζομένων στον ΟΚΥπΥ.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις σε σχέση με τη νέα πρότασή για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για τους εργαζομένους, που προσλήφθηκαν από το 2019 με προσωπικά συμβόλαια, η οποία παρουσιάστηκε χθες από τον ΟΚΥπΥ στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο Υπουργός Υγείας είπε πως κατανοεί τις θέσεις και των δύο πλευρών, για να σημειώσει πως υπάρχει ένα πλάνο σε περίπτωση αδιεξόδου, ώστε να δοθεί μια λύση.

«Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι ο ΟΚΥπΥ είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός με δικό του Διοικητικό Συμβούλιο. Πρέπει να αφήσουμε αυτόν τον ανεξάρτητο οργανισμό να διαβουλευθεί με τις συντεχνίες, να δούμε που θα καταλήξουν και αν δεν καταλήξουν, τότε με καλή θέληση, θα προσπαθήσουμε εμείς να βρούμε μια λύση», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε «υπάρχει πλάνο, αλλά εύχομαι να μην το χρησιμοποιήσουμε», σημειώνοντας πως πρέπει να δοθεί η ευκαιρία και στον ΟΚΥπΥ και στις συντεχνίες να συζητήσουν πριν επέμβει το Υπουργείο του.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.