Χατζηπαντέλα: Το Υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να επαναφέρει μέτρα

Το Υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να επαναφέρει μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid – 19, δήλωσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος, ωστόσο, ανέφερε ότι οι όποιες αποφάσεις για περαιτέρω μέτρα θα ξεκαθαρίσουν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που θα έχει την Τετάρτη, με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Μιλώντας στο περιθώριο της δημοσιογραφικής διάσκεψης, για την απογευματινή εργασία των δημοσίων νοσηλευτηρίων, ο Υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε την αύξηση των σημείων δειγματοληψίας τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), λόγω της αυξητικής τάσης, που παρουσιάζουν τα κρούσματα στην κοινότητα.

Όπως είπε, την Τετάρτη θα συναντηθεί με τα μέλη της ΣΕΕ, για να σημειώσει πως αναμένει τις εισηγήσεις τους, ώστε να ληφθούν αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηπαντέλα «το Υπουργείο Υγείας καθημερινά αξιολογεί την κατάσταση και προβληματίζεται».

«Περιμένουμε», συμπλήρωσε, «να ακούσουμε τους ειδικούς και αν πρέπει να πάρουμε περαιτέρω μέτρα, όπως έγινε με την επαναφορά της μάσκας, δεν θα διστάσουμε να τα πάρουμε».

Είπε ακόμα πως «πρέπει να βλέπουμε πάντα τι γίνεται στη χώρα μας, αλλά και το τι γίνεται στο εξωτερικό».

Για μια ενδεχόμενη αύξηση των σημείων δειγματοληψίας, ανέφερε πως θα αναμένει να ακούσει τους επιστήμονες και μετά θα τοποθετηθεί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy