Χατζηπαντέλας στον Άστρα: «Θα “δουν” για τυχόν αλλαγές στα πρωτόκολλα θεραπείας του ΓεΣΥ-Προκαλούν προβληματισμό τα οικονομικά του ΟΚΥπΥ»

Την αντίδραση του ΟΚΥΠΥ αναμένει να δει ο Υπουργός Υγείας, τους επόμενους δύο μήνες, σε σχέση με τη βελτίωση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και των Τμημάτων Πρώτων Βοηθειών αλλά και σχετικά με την υλοποίηση σημαντικών έργων που έμειναν πίσω.

Μιλώντας στον Άστρα και στην εκπομπή Επικαιρότητα Αλλιώς, ο Υπουργός Μιχάλης Χατζηπαντέλας ανέφερε ότι σε δύο ή το πολύ τρεις μήνες θα μπορεί να εκφέρει άποψη για την κατά πόσον είναι ικανοποιημένος από την πορεία του Οργανισμού και μέχρι τότε εξέφρασε την ευχή ότι θα υπάρξουν δείγματα γραφής προς τα εμπρός κι όχι πισωγύρισμα.

Επιθυμία του Υπουργείου του, ανέφερε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας είναι να δοθεί η ευκαιρία στα κρατικά νοσηλευτήρια να δουν κατά πόσον μπορούν να αντεπεξέλθουν ειδικά σε σχέση με τα τμήματα πρώτων βοηθειών και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους.

Αν τα καταφέρουν όπως είπε, τότε θα γίνουν σκέψεις για λειτουργία Τμημάτων Πρώτων Βοηθειών και στα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι σε συνεργασία με τον ΟΑΥ θα εξετάσουν το κατά πόσον πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και βελτιώσεις στα Πρωτόκολλα θεραπείας του ΓΕΣΥ ενώ παράλληλα εξέφρασε τη θέση ότι δεν θα πάμε σε πολύ-ασφαλιστικό σύστημα λόγω των οικονομικών του ΟΚΥΠΥ, τα οποία ωστόσο προκαλούν προβληματισμό.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.