Στις 12.206.563 έφτασαν οι διελεύσεις από και προς τις δύο πλευρές για την χρονιά 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του «τμήματος τουριστικού προγραμματισμού» που επικαλείται η εφημερίδα Χαβαντίς, τονίζοντας την ανάγκη να ανοίξουν οδοφράγματα στις πύλες Πάφου και Αμμοχώσου για να αποσυμφορηθεί η κίνηση στην Λευκωσία.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Χαβαντίς, η αύξηση στις διελεύσεις την χρονιά που πέρασε έφτασε τα 2.768.464 άτομα. Το 2018 οι διελεύσεις ήταν 9,43 εκατομμύρια.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι πέρυσι είχε κάνει πρωτοσέλιδο για την ανάγκη να ανοίξουν νέα σημεία διέλευσης στην Λευκωσία και για το θέμα είχε κάνει δηλώσεις ο «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί, ο οποίος φέρεται να συμφώνησε με τον Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη στο άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων.

Η Χαβαντίς αναφέρει ότι ο κ. Χαρμαντζί εξακολουθεί να επιμένει στα σημεία διέλευσης κοντά στις πύλες Πάφου και Αμμοχώστου, δηλώνοντας ότι θα επανεξετάσουν το θέμα και φέτος με τον κ. Γιωρκάζη. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι διεργασίες για το άνοιγμα των συγκεκριμένων σημείων δεν ευοδώθηκαν σημειώνοντας πως η ε/κ πλευρά ζήτησε έναντι των οδοφραγμάτων εντός της Λευκωσίας να ανοίξουν και δύο άλλα σημεία στα Κόκκινα και την Αθηένου.