Χείμαρρος ο Θωμάς Αντωνίου στον Άστρα – Λύνει τη σιωπή του (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Χειμαρρός στον Άστρα ο Πρόεδρος του ΟΑΥ Θωμάς Αντωνίου στρέφοντας τα πυρά του ευθέως προς το πρόσωπο του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, αφού τον επέκρινε για υπέρβαση καθήκοντος.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του Άστρα με αφορμή την ανακοίνωση της Υπηρεσίας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (διαβάστε ΕΔΩ), ανακοίνωση η οποία έκανε λόγο για ασυμβίβαστο του Θωμά Αντωνίου λόγω του ότι η σύζυγός του είναι συμβεβλημένη με τον ΟΑΥ, ο κ. Αντωνίου επεσήμανε ότι ο Γενικός Ελεγκτής όφειλε να παραδώσει ο ίδιος την υπόθεση στη Νομική Υπηρεσία, στο βαθμό που θεωρεί ότι πρόκειται για νομικό ζήτημα.

Ωστόσο, τόνισε, αντί αυτού, προχώρησε με δικές του γνωματεύσεις,  προχώρησε σε επιδίκαση, επέβαλε καταδίκη και τελικά παρέδωσε το θέμα στο Υπουργικό. Αυτό τόνισε ο κ. Αντωνίου ξεπερνά τα όρια των καθηκόντων του Γενικού Ελεγκτή.


Ο κ. Αντωνίου επεσήμανε πως είναι ευπρόσδεκτη κάθε διερεύνηση εφόσον προέρχεται από αρμόδιους θεσμούς και όπως ανέφερε, στην επιστολή που επέδωσε προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τονίζει ότι το ζήτημα είναι εν καθόλα πολιτικό κι όχι προσωπικό ή νομικό.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΥ μίλησε μάλιστα για υπερβάλλοντα ζήλο του Γενικού Ελεγκτή στην προσπάθεια να τον κυνηγήσει σημειώνοντας ότι θα ήταν να καλύτερα να μην χαρακτηρίσει τις ενέργειες του οι οποίες είπε παραπέμπουνε  σε εμπάθεια.

Επεσήμανε ότι ακόμη και μετά από τη δημοσιοποίηση του διορισμού του Δρος Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ ουδεμία κίνηση έκανε η Υπηρεσία του κ. Μιχαηλίδη ενώ στη δική του περίπτωση, είπε, την Τετάρτη εξέδωσε ανακοίνωση περί ασυμβίβαστου το ΚΕΒΕ και την Πέμπτη έστειλε λειτουργό του να πάρει στοιχεία από τον  ΟΑΥ.


Κατήγγειλε την ίδια ώρα τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι ζητούσε από τον ίδιο και το Συμβούλιο του ΟΑΥ να κλείσουν τα μάτια και να σταματήσουν να ψάχνουν τα 250 εκατομμύρια ευρώ που τους όφειλε το κράτος ωστόσο δεν τους έκαναν το χατίρι είπε, πάλεψαν και στο τέλος βρήκαν τη φόρμουλα για να πάρουν τα 200. Στο τέλος από αυτά, έλαβαν είπε, τα 160.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ: 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.