Χειροπέδες σε δύο γυναίκες, μια υπάλληλο και μια εθελόντρια του Δήμου Αγίου Αθανασίου, πέρασε η Αστυνομία σε σχέση με υπόθεση που αφορά κατάχρηση χρημάτων από το ταμείο του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για μια 41χρονη και μια 71χρονη, Ελληνοκύπριες, οι οποίες συνελήφθησαν το απόγευμα, μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε εναντίον τους.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε πριν από είκοσι μέρες μετά από καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου. Σύμφωνα με την καταγγελία, σε έλεγχο που έγινε στα ταμεία του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας του Αγίου Αθανασίου, διαπιστώθηκε έλλειμμα ύψους 120 χιλιάδων ευρώ.

Πρόκειται για χρήματα που αποτελούσαν τις εισπράξεις για δίδακτρα της παιδικής λέσχης, εισπράξεις από εκδηλώσεις και άλλες εισφορές από τον Δεκέμβριο του 2013 μέχρι και το 2018.

Κατά το συγκεκριμένο χρόνο, υπεύθυνες για την είσπραξη των χρημάτων ήταν οι δύο γυναίκες, οι οποίες συνελήφθησαν στα πλαίσια της διερεύνησης της υπόθεσης.

Οι δύο ανακρινόμενες αρνούνται ενοχή και προβάλουν κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται, ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.