Χειροπέδες σε δύο νεαρούς που έκλεβαν τσάντες από παραλία στον Πρωταρά

Δύο νεαροί ηλικίας 19 και 20 ετών από την Λευκωσία συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής τσαντών ώμου από παραλία στον Πρωταρά.

Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, «το μεσημέρι της Κυριακής 29 Μαϊου, λουόμενος κατήγγειλε ότι ενώ βρισκόταν σε παραλία στον Πρωταρά, είχε κλαπεί η τσάντα ώμου του στην οποία υπήρχαν προσωπικά του αντικείμενα. Γύρω στις 16.30 το απόγευμα, ναυαγοσώστες της συγκεκριμένης παραλίας, αντελήφθησαν δυο νεαρά πρόσωπα να κινούνται ύποπτα».

Πρόσθεσε ότι «σε κάποια στιγμή τα δυο νεαρά πρόσωπα έκλεψαν δυο τσάντες ώμου και άρχισαν να απομακρύνονται από την παραλία με αποτέλεσμα να ανακοπούν από τους ναυαγοσώστες και να παραδοθούν στην Αστυνομία. Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Ελληνοκύπριους, κατοίκους Λευκωσίας ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι ανακρινόμενοι παραδέχθηκαν την κλοπή των τσαντών».

Οι δύο νεαροί κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου σε μεταγενέστερο στάδιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδούλου «η ΑΔΕ Αμμοχώστου προειδοποιεί και συμβουλεύει τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα προστασίας της περιουσίας τους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στις παραλίες. Συγκεκριμένα καλούνται οι πολίτες όπως αποφεύγουν να μεταφέρουν χρήματα ή τιμαλφή που δεν θα τους χρειαστούν και να έχουν μαζί τους μόνο το απαραίτητο χρηματικό ποσό που χρειάζονται».

Ακόμα οι πολίτες καλούνται «να μην μεταφέρονται στην παραλία μεγάλης αξίας αντικείμενα, όπως κοσμήματα, ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα και άλλα. Ωστόσο σε περίπτωση που μεταφέρονται τέτοια είδους αντικείμενα, σε καμία περίπτωση να αφήνονται ανεπιτήρητα, ενώ η προσωπική περιουσία του κοινού πρέπει να βρίσκεται συνεχώς στο οπτικό του πεδίο».

Επίσης όπου «είναι δυνατόν, να υπάρχει συνεργασία με άλλους λουόμενους ή εκδρομείς, για την αλληλοεπιτήρηση της περιουσίας του κοινού. Ο κόσμος προτρέπεται να βρίσκεται σε εγρήγορση, να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και τους επί τόπου ναυαγοσώστες».

Σημειώνεται πως «σε περίπτωση που το κοινό αντιληφθεί πρόσωπα ή οχήματα που περιφέρονται ύποπτα, να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy