Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών-Κοντά στην εξιχνίαση εφτά υποθέσεων το ΤΑΕ

Στη σύλληψη δύο προσώπων, που καταζητούνταν σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, προχώρησαν σήμερα μέλη της Αστυνομίας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση από το Κλιμάκιο Διαρρήξεων του ΤΑΕ Λευκωσίας.

Οι δύο ύποπτοι, ηλικίας 26 και 18 ετών τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, με τα μέλη του ΤΑΕ να διερευνούν την ανάμιξη τους σε εφτά συνολικά υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο διάστημα στη Λευκωσία.

Τα στοιχεία και φωτογραφίες των δύο υπόπτων είχε δώσει στη δημοσιότητα η Αστυνομία τις προηγούμενες μέρες, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που θα μπορούσε να βοηθήσουν στον εντοπισμό τους.

Μετά τη συλλογή και την αξιολόγηση πληροφοριών, μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι επιχείρηση σύλληψης των δύο υπόπτων, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα όπου διέμεναν στο Στρόβολο και συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα.

Ανακρινόμενοι οι 26χρονος και 18χρονος φέρεται να ομολόγησαν στους ανακριτές του ΤΑΕ τη διάπραξη εφτά συνολικά διαρρήξεων κτιρίων και κλοπών. Μεταξύ των εφτά υποθέσεων διάρρηξης, οι δύο ύποπτοι ομολόγησαν τη διάρρηξη τριών καταστημάτων, από όπου είχαν κλαπεί ένα χρηματοκιβώτιο, συρτάρια των ταμειακών μηχανών και χρηματικά ποσά. Οι τρεις διαρρήξεις διαπράχθηκαν στις 17 και 18 Ιουλίου στις περιοχές Λακατάμιας και Λατσιών.

Για τις τρεις αυτές υποθέσεις διάρρηξης και κλοπής συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες άλλα δύο πρόσωπα, ηλικίας 24 και 21 ετών.

Αρχικά συνελήφθη ο 21χρονος, στις 19 Ιουλίου το βράδυ. Ο 21χρονος ομολόγησε στα μέλη του ΤΑΕ τη διάπραξη του καταστήματος στα Λατσιά, ενώ το ίδιο βράδυ υπέδειξε σημείο σε περιοχή στα Λατσιά, όπου τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο και το συρτάρι ταμειακής μηχανής που είχαν κλαπεί.

Ακολούθησε η σύλληψη του 24χρονου στις 22 Ιουλίου το απόγευμα. Τα στοιχεία και φωτογραφία του 24χρονου επίσης είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από την Αστυνομία με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών προς εντοπισμό του σε σχέση με τις τρεις διαρρήξεις καταστημάτων.

Μετά και τις σημερινές τελευταίες δύο συλλήψεις του 26χρονου και του 18χρονου, το ΤΑΕ Λευκωσίας βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση εφτά τουλάχιστον υποθέσεων διάρρηξης και κλοπής, με τις εξετάσεις να συνεχίζονται εντατικά από τα μέλη του Κλιμακίου Διαρρήξεων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.