Χειροπέδες στην Ισπανία σε 41χρονο που απέσπασε χιλιάδες με διαδικτυακή απάτη

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου, μετέβησαν στη Μαδρίτη, όπου παρέλαβαν και μετέφεραν στις 25/8/2022, στην Κύπρο, άντρα ηλικίας 41 ετών, ο οποίος καταζητείτο για υπόθεση απάτης στο διαδίκτυο και είχε συλληφθεί στην Ισπανία.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά αδίκημα που έγινε τον Οκτώβριο του 2020, όπου σύμφωνα με καταγγελία κάτοικου Πάφου, ο παραπονούμενος είχε επικοινωνήσει με εταιρία που ασχολείται με κηπουρικές εργασίες, με σκοπό αυτή να αναλάβει κάποιες εργασίες στο σπίτι του.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο παραπονούμενος απέστειλε μέσω τραπεζικού λογαριασμού στην εταιρία το χρηματικό ποσό των 17,850 ευρώ ως προκαταβολή.

Αργότερα ο παραπονούμενος έλαβε ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να ακυρώσει τη συναλλαγή, επειδή δεν ήταν σε θέση η εταιρία να παραλάβει το χρηματικό ποσό, πράγμα το οποίο ο παραπονούμενος έπραξε.

Στη συνέχεια του δόθηκαν νέες οδηγίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς επίσης και ένας τραπεζικός λογαριασμός στην Ολλανδία, όπου του ζήτησαν να αποστείλει τα χρήματα, πράγμα το οποίο ο παραπονούμενος έπραξε.

Ακολούθως και μετά από επικοινωνία που είχε, διαπίστωσε, ότι η εν λόγω εταιρία δεν διέθετε λογαριασμό στην Ολλανδία και ότι επρόκειτο για απάτη.

Ο 41χρονος συνελήφθη χθες βράδυ βάσει εθνικού εντάλματος σύλληψης και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy