Αν χειροτερεύσει η κατάσταση, αντί για χαλαρώσεις θα μιλούμε για μέτρα 

Ðïëßôåò êÜíïõí âüëôá óôï êÝíôñï ôçò ó÷åäüí Üäåéáò Ëåõêùóßáò, 14 Éáíïõáñßïõ 2021. Óå éó÷ý ôÝèçêå áðü ôçí ÊõñéáêÞ ôï ãåíéêü áðáãïñåõôéêü óôéò ìåôáêéíÞóåéò ðïëéôþí ðëçí ïñéóìÝíùí åîáéñÝóåùí, ìå óôü÷ï ôç ìåßùóç ôçò äéáóðïñÜò ôïõ êïñùíïúïý óôçí Êýðñï. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Σε ανησυχητικό βαθμό η σταδιακή αύξηση κρουσμάτων, λέει ο Καραγιάννης

Παρά τη σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων πριν μια με δύο εβδομάδες, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια σταδιακή αύξηση του αριθμού σε βαθμό που είναι ανησυχητικός, διότι, αργά ή γρήγορα, με τέτοιους αριθμούς θα αυξηθεί και ο αριθμός των νοσηλειών και των εισαγωγών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δήλωσε στο κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, καθηγητής Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

«Αυτή τη στιγμή οι αριθμοί που είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αυτοί που είναι υπό νοσηλεία έχουν αυξηθεί στον υψηλότερο αριθμό που είχαμε μέχρι τώρα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των κρουσμάτων που είχαμε πριν καμιά δεκαριά μέρες. Επομένως, από τον καιρό που ανεβήκαμε πάνω από τα 500, αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένο αριθμό νοσηλειών, σε λίγες μέρες. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα φθάσουν στα όριά τους», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς το πού οφείλεται αυτή η αύξηση, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι παρόλες «τις προτροπές μας να είναι προσεκτικός ο κόσμος, τονίσαμε την ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους, το οποίο είναι και πιο μεταδοτικό, εντούτοις αυτές οι νουθεσίες αγνοούνται σωρηδόν, με αποτέλεσμα την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή». «Αν δεν είμαστε προσεκτικοί, αργά ή γρήγορα θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο, οπότε αντί να μιλούμε για χαλαρώσεις μέτρων, μάλλον θα αναγκαστούμε να μιλούμε για εισαγωγή μέτρων», σημείωσε.


Ερωτηθείς αν και πότε αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για ενδεχόμενες περαιτέρω χαλαρώσεις, ενόψει και του Πάσχα, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι είναι τόσο ρευστή η κατάσταση, που δεν μπορεί να πει κανείς αυτή τη στιγμή. «Φαντάζομαι την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις. Επομένως έχουμε λίγες μέρες ακόμα, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω την κατάσταση να βελτιώνεται αισθητά. Ας ελπίσουμε ότι το καλύτερο που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή είναι να σταθεροποιηθεί παρά να επιδεινωθεί περισσότερο και βλέπουμε», κατέληξε.

ΠτΔ: Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος προστασίας

Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος προστασίας και αντιμετώπισης του προβλήματος του κορονοϊού, επανέλαβε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, καλώντας για άλλη μια φορά όλους να αναλογιστούν ότι αυτό που μετρά είναι η ζωή τους.


Για άλλη μια φορά, συνέχισε, «η παράκλησή μου προς τον κάθε έναν και την κάθε μια είναι να αναλογιστούν ότι αυτό που μετρά είναι η ζωή τους και όχι οι ενδεχόμενες σπάνιες περιπτώσεις παρενεργειών από τον εμβολιασμό. Είναι ο μόνος τρόπος προστασίας και αντιμετώπισης του προβλήματος».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.