Χέρι με χέρι με την αλυσίδα της γνώσης τα τελευταία βιβλία στην νέα βιβλιοθηκη του Παν Κύπρου

Τα τελευταία βιβλία της παλιάς βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου, μεταφέρονται σήμερα από τις τρεις ως τις πέντε το απόγευμα, στη νέα βιβλιοθήκη-κέντρο πληροφόρησης Στέλιος Ιωάννου, χέρι με χέρι με την αλυσίδα της γνώσης. Στην πολιτιστική αυτή σκυταλοδρομία, μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε ως εθελοντής από τις τρεις μέχρι τις πέντε το απόγευμα.

Η αλυσίδα γνώσης, θα καλύψει μια απόσταση 4,2 χιλιομέτρων. Όπως ανέφερε στον Άστρα η εκπρόσωπος τύπου του πανεπιστημίου Κύπρου Δόξα Κωμοδρόμου, η αλυσίδα, θα διέλθει μέσα από το πάρκο ακαδημίας και το γυμνάσιο Αγλαντζιάς και μέσω των Λεωφόρων Αγλατζιάς Λάρνακας και Πανεπιστημίου θα καταλήξει στη νέα βιβλιοθήκη.

Τη γεμάτη από συμβολισμούς εκδήλωση, θα επενδύσουν μουσικά οι φιλαρμονικές της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, καθώς και τα μουσικά σχολεία Λευκωσίας και Λεμεσού. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου, το πρώτο και τελευταίο βιβλίο, που αποφασίστηκαν μετά από δημοψήφισμα, θα τοποθετηθούν στο τελευταίο προσφερόμενο ράφι, από τον Πρύτανη Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, εμπνευστή της ιδέας. Ο πρύτανης θα τοποθετήσει σε κρύπτη της βιβλιοθήκης το δημοσιοποιημένο υλικό της αλυσίδας το οποίο θα ανοιχθεί στους εορτασμούς για τα 100χρονα του πανεπιστημίου, το 2089!

Στην Πανεπιστημιούπολη θα υπάρχουν ειδικοί χώροι με κινητές μονάδες της τράπεζας Αίματος για αιμοδοσία. Για τη δημιουργία της νέας βιβλιοθήκης, πέραν της κρατικής συνεισφοράς, παραχωρήθηκε δωρεά 8 εκ. ευρώ από την αείμνηστη Έλλη Ιωάννου εις μνήμην του συζύγου της Στέλιου Ιωάννου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.