Χιλιάδες εργαζόμενοι απροστάτευτοι από εκμετάλλευση και αυθαιρεσία – Στήριξη εδώ και τώρα

Το ΑΚΕΛ σε συνεργασία με το συνδικαλιστικό κίνημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα κι έξω από τη Βουλή.

«Tώρα -και όχι στο αόριστο μέλλον- είναι που χρειάζονται στήριξη και προστασία οι εργαζόμενοι του τόπου» τονίζει το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του για την απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη να παραπέμψει στο μέλλον την καθιέρωση κατώτατων μισθών μέχρι να δημιουργηθούν συνθήκες πλήρους απασχόλησης.

«Η Κυβέρνηση ουσιαστικά αφήνει χιλιάδες εργαζόμενους απροστάτευτους από την εκμετάλλευση και την αυθαιρεσία, σε μια περίοδο που πρέπει να υψωθεί ασπίδα προστασίας των εργαζομένων» υπογραμμίζει το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση του και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση αρνείται να αντιληφθεί ότι δεν είναι στις περιόδους ανάπτυξης αλλά στις περιόδους κρίσης -όπως η φάση που διερχόμαστε σήμερα- που απαιτείται περισσότερο η παρέμβαση του κράτους για την προστασία των εργαζομένων και τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων».

Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του στηρίζει τις διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για εδώ και τώρα έναρξη διαλόγου για τη διαμόρφωση μηχανισμών νομοθετικής κατοχύρωσης ελάχιστων δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους που δεν καλύπτονται από συμφωνημένες συμβάσεις.

Σε συνεργασία με το συνδικαλιστικό κίνημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα κι έξω από τη Βουλή.