Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι χωρίς δουλειά με €360 επίδομαΑπελπισία έχει πιάσει τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους οι οποίοι δεν αναμένουν να επιστρέψουν ξανά στις εργασίες τους, τουλάχιστον πριν τον επόμενο Μάρτιο.

Στην ανεργία βρίσκονται από τον περασμένο Νοέμβριο, επομένως θα είναι δεκαέξι μήνες χωρίς δουλειά. Μπορεί να λαμβάνουν ανεργιακό επίδομα από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, ωστόσο, πολλοί από αυτούς φέτος την έχουν πατήσει.

ΠΕΟ – ΣΕΚ :  Η χρονιά είναι χαμένη 

«Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου δεν μπορεί κάποιος εργοδότης να προχωρήσει σε απόλυση προσωπικού και από την 1η Νοεμβρίου αρχίζουν οι αναστολές εργασιών. Επομένως, δεν υπάρχει δικαιολογία για να απολυθεί κάποιος υπάλληλος», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι στηρίζουν τις ελπίδες τους στην επόμενη χρονιά. «Βλέπουμε το 2021 πλέον, καθώς η φετινή είναι μια χαμένη χρονιά», σημείωσε ο ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας ξενοδοχειακών υπαλλήλων ΟΥΞΕΚΑ – ΣΕΚ Μιλτιάδης Μιλτιάδους στον Φιλελευθερο.

 

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του γ.γ. της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ Λευτέρη Γεωργιάδη. «Η χρονιά είναι χαμένη και οι υπάλληλοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Απελπισία είναι το συναίσθημα του κόσμου αυτήν τη στιγμή καθώς οι άνθρωποι φυτοζωούν. Ελπίδες να δουλέψουν δεν έχουν. Είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες των εργαζομένων να επιστρέψουν στα ξενοδοχεία καθώς οι περισσότερες μονάδες είναι κλειστές. Δεν περιμένουμε ότι τον Αύγουστο θα ενισχυθεί η απασχόληση», πρόσθεσε.

«Το πρόβλημα είναι εντονότερο στην Αμμόχωστο, καθώς πολλοί ξενοδόχοι απέλυαν το προσωπικό αντί να το εντάξουν στο μόνιμο προσωπικό», επεσήμανε. «Κάτι θα πρέπει να γίνει για αυτούς τους ανθρώπους καθώς είναι λογικό ότι δεν μπορούν να ζήσουν με €360», κατέληξε.