Χιόνια στο Τρόοδος χωρίς να μπορούμε να τα απολαύσουμε

Έπεσαν ψες το βράδυ οι πρώτες νιφάδες χινιού στο Τρόοδος με μαγευτικές εικόνες απο την πρώτη “στρωση” του χιονιού.

Δυστυχώς ομως φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά λόγω της πανδημίας, όπου δεν υπάρχει τρόπος, ουτε το ανάλογο sms για διακίνηση για να μπορεί κάποιος να πάει στο Τρόοδος.

Σύμφωνα με ενημέρωση που τύχαμε απο την Αστυνομία, απαγορεύεται λόγω των μέτρων περιορισμού στην διακίνηση, η βόλτα προς το Τροοδος για λόγους αναψυχής, εκτός απο τους κατόχους άδειας κυνηγιού σε ημέρες οπου επιτρέπεται το κυνήγι.

Εξάλλου, συμφωνα με τα διατάγματα δεν επιτρέπεται  η διακινηση μεταξύ των επαρχιών και δεύτερο, δεν επιτρέπεται βόλτα για λόγους αναψυχής, η μόνη δικαιολογία που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να βγει έξω απο το σπίτι του, ειναι ο λόγος 6 – για σωματική άσκηση.

 

Μυρίζει Χειμώνας-Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στο Τρόοδος (Βίντεο)

 

 

 

Οι κατηγορίες των SMS:

  • Κατηγορία 1: Επίσκεψη σε ιατρό/ιατρικό κέντρο ή για αιμοδοσία ή για διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης για COVID-19 (rapid test ή PCR) ή μετάβαση σε φαρμακείο ή για εμβολιασμό στα Κέντρα Εμβολιασμού.
  • Κατηγορία 2: Αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης από και προς επιχειρήσεις/υπηρεσίες, των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί, περιλαμβανομένου και του take-away και του drive-through από τους χώρους εστίασης (μέχρι τις 8:30 το βράδυ). Νοείται ότι η αγορά/προμήθεια αλκοολούχων ποτών από χώρους εστίασης δεν επιτρέπεται ούτε για take-away ή drive-through.
  • Κατηγορία 3: Μετάβαση σε τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
  • Κατηγορία 4: Απόλυτα αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες, υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν η εργασία δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί ηλεκτρονικά. Στην εν λόγω Κατηγορία, εμπίπτει και η μετακίνηση πολιτών από και προς τα γειτνιάζοντα με τη μόνιμη κατοικία τους Πράσινα Σημεία που λειτουργούν σε διάφορους Δήμους/Κοινότητες.
  • Κατηγορία 5: Παροχή βοήθειας σε συγγενικά πρόσωπα ή/και συμπολίτες που αδυνατούν να αυτό-εξυπηρετηθούν ή εμπίπτουν σε ομάδες που οφείλουν να αυτό-προστατευτούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού.
  • Κατηγορία 6: Φυσική άσκηση, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο ενήλικα άτομα εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων και περιορίζονται στους χώρους όπου επιτρέπεται η πρόσβαση. Επιτρέπεται επίσης η μετάβαση προσώπων σε άλλη Επαρχία, πέραν αυτής που μόνιμα διαμένουν (πρώτη κατοικία), για σκοπούς ατομικής άθλησης στη θάλασσα, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων που συνοδεύονται από τους γονείς τους. Η μετάβαση είναι για εύλογο διάστημα και τα πρόσωπα πρέπει να επιστρέψουν την ίδια μέρα στη μόνιμη κατοικία τους, το αργότερο μέχρι τις 9 το βράδυ. Οι μόνιμα διαμένοντες κάτοικοι σε Επαρχίες στις οποίες έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, δεν δύνανται να μεταβούν σε άλλη Επαρχία για σκοπούς φυσικής άθλησης.
  • Κατηγορία 7: Μετάβαση σε χώρο θρησκευτικής λατρείας για σκοπούς ατομικής προσευχής ή για τελετές, όπως κηδείες, γάμους, βαφτίσεις (μέγιστος αριθμός ατόμων σε τελετές τα 10 πρόσωπα).
  • Κατηγορία 8 (με την προσκόμιση του απαραίτητου αποδεικτικού στοιχείου που ισχύει για κάθε περίπτωση)