«Χώρα των τριών άλφα στη διαφθορά, τη φτωχοποίηση, την ακρίβεια»

Αρ. Δαμιανού: «Η Κύπρος χρειάζεται έναν Πρόεδρο με καθαρό πολιτικό παρελθόν και καθαρό μέτωπο»

 

Η διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ έκανε την Κύπρο «χώρα των τριών άλφα στη διαφθορά, στη φτωχοποίηση, στην ακρίβεια, στην ενεργειακή κρίση και στην καταβαράθρωση των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού», υπέδειξε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023.


Χαρακτήρισε την απερχόμενη κυβέρνηση ως «κυβέρνηση των ηθικών και των κοινωνικών ελλειμμάτων» και υπενθύμισε το «Ντροπή» που αναφώνησε ο τέως Γενικός Εισαγγελέας όταν ο Νίκος Αναστασιάδης κατέθετε στο Δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου για θέματα διαφθοράς, το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων και την κραυγαλέα μορφή θεσμικής διαπλοκής και σύγκρουσης συμφερόντων του ΠτΔ και άλλων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Υπενθύμισε επίσης το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις και τα παράνομα λογισμικά, προσθέτοντας ότι παραμένουν βασανιστικά ερωτήματα, όπως γιατί το γραφείο του προέδρου του ΔΗΣΥ ενήργησε προς το Υπουργείο Ενέργειας με σκοπό το εν λόγω υπουργείο να μεσολαβήσει για προσφορά του Dilian για την αγορά κακόβουλων λογισμικών στην Ολλανδία και ποιος διαμεσολάβησε για την επέκταση των παράνομων δραστηριοτήτων των πρώην πρακτόρων στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Αρ. Δαμιανού επεσήμανε πως βρίσκεται μπροστά στον εφιάλτη των δύο κρατών, ενώ «την ίδια ώρα η κατοχική δύναμη βρίσκεται στο απυρόβλητο ένεκα της απώλειας αξιοπιστίας της ε/κ κοινότητας, των πειραματισμών των σκοπιμοτήτων του κ. Αναστασιάδη, συνεπικουρούμενου πολιτικά από τον Νίκο Χριστοδουλίδη και Αβέρωφ Νεοφύτου».

Επίσης, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές υπέδειξε ότι «η Κύπρος χρειάζεται μια πραγματικά ανεξάρτητη, υπερκομματική προσωπικότητα, που θα ενώνει τους πολίτες γύρω από ξεκάθαρες θέσεις και όχι τις ηγεσίες γύρω από την καρέκλα. Χρειάζεται έναν Πρόεδρο με καθαρό πολιτικό παρελθόν και καθαρό μέτωπο. Και αυτός είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.