Χωρίς άλλη καθυστέρηση η λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων, λέει η ΟΣΑΚ

Τη λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων, χωρίς άλλη καθυστέρηση, απαιτεί η Ομοσπονδία Συνδέσμων Aσθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), η οποία καλεί τον Υπουργό Υγείας να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης του και ως ο πολιτικός προϊστάμενος στον τομέα της Υγείας να λάβει αποφάσεις, που θα αποδεικνύουν την ετοιμότητα του να εξυπηρετήσει πρώτα και μόνο το συμφέρον των Κυπρίων ασθενών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΟΣΑΚ κρίνει «θλιβερή και καταδικαστέα» την αναστολή απόφασης για λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων, κάνοντας λόγο για «πλήρη απαξίωση και περιθωριοποίηση των αναγκών των ασθενών».

«Η εν λόγω απόφαση προκαλεί δικαιολογημένα απογοήτευση και οργή, αφού εδώ και τρία  χρόνια δεν κατέστη δυνατός ο σχεδιασμός και εφαρμογή του θεσμού των εφημερευόντων ιατρείων, βάσει των σχεδιασμών του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά και αμφιβολία, προκαλεί στην ΟΣΑΚ η επιχειρησιακή ικανότητα του ΟΑΥ, ο οποίος ενέδωσε σε εκβιασμούς συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημοσίου και αποδέχθηκε την αναβολή της λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Aσθενών Κύπρου αναμένει να αποδοθούν ευθύνες για το «φιάσκο αυτό» γενικότερα προς όλους όσοι έχουν την ευθύνη, για τη μη εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών και ιδιαίτερα προς τους συνδικαλιστές του δημοσίου, για την παρεμπόδιση των οποιωνδήποτε εξελίξεων και προόδου στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι ο ΠΙΣ υιοθέτησε την προσφιλή μέθοδο της παρελκυστικής πολιτικής, με σκοπό την πρόκληση καθυστέρησης στην εφαρμογή βελτιωτικών μέτρων στο ΓεΣΥ».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy