Χωρίς ανταπόκριση το αίτημα της ΠΣΕΜ για μείωση των κομίστρων

Απαράδεκτη η στάση του Υπ. Μεταφορών, τόνισε ο Γ.Γ. ΑΚΕΛ

 

Χωρίς ανταπόκριση παραμένει το αίτημα της ΠΣΕΜ για μείωση στην τιμή των κομίστρων για μεταφορά των μαθητών/τριων με λεωφορεία.


Το όλο θέμα τέθηκε χθες κατά τη διάρκεια της συνάντησης ΑΚΕΛ και ΠΣΕΜ και με αφορμή την αύξηση των τιμών, με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, να κάνει λόγο για «απαράδεκτη» στάση του Υπουργού Μεταφορών, αφού, όπως είπε, από τον περασμένο Μάρτιο η ΠΣΕΜ απέστειλε επιστολή ώστε να συζητήσουν το θέμα και παρά τις διαβεβαιώσεις που κατά καιρούς έχει δώσει το αρμόδιο υπουργείο, μέχρι σήμερα δεν έχει συναντηθεί ακόμα ο υπουργός ή κάποιος άλλος αρμόδιος του Υπουργείου Μεταφορών με τους εκπρόσωπους των μαθητών.

Κάλεσε τον Υπουργό Μεταφορών να συναντηθεί επιτέλους με την ΠΣΕΜ και να συζητήσουν μαζί τρόπους αντιμετώπισης της αύξησης των κομίστρων, σημειώνοντας πως η συνάντηση «επιβάλλεται να γίνει».

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι από τον περασμένο Μάρτιο η ΠΣΕΜ απέστειλε επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών για να συζητήσουν το θέμα. Παρά τις διαβεβαιώσεις που κατά καιρούς έχει δώσει το αρμόδιο υπουργείο, μέχρι σήμερα δεν έχει συναντηθεί ο υπουργός ή κάποιος άλλος αρμόδιος του υπουργείου με την ΠΣΕΜ για να συζητηθεί αυτό το θέμα», είπε.


Όλοι ξέρουμε, πρόσθεσε, «πόση πίεση μπαίνει στα νοικοκυριά λόγω της αύξησης των τιμών σε βασικά αγαθά και ένα από αυτά είναι η αύξηση των κομίστρων των λεωφορείων για τη μεταφορά μαθητών».

Επίσης, η ΠΣΕΜ έθεσε κι άλλα ζητήματα που απασχολούν τους μαθητές και τις μαθήτριες, όπως οι υλικοτεχνικές υποδομές, ο τεράστιος όγκος της ύλης καθώς και κοινωνικά προβλήματα, όπως οι εξαρτήσεις, η βία κ.λπ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.