Χωρίς αντίδραση θα μιλάμε για κατήφορο παρακμής χωρίς επιστροφή

Του

Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, δυστυχώς, επιτρέπει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συνεχίζει να μας κοροϊδεύει και να παίζει με τη νοημοσύνη μας. Nα συμπεριφέρεται με αυταρχικότητα, ετσιθελισμό και να δηλώνει «άμωμος και αμόλυντος». Δυστυχώς, το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει την ευκαιρία στον Πρόεδρο να παρουσιάζεται «δικαιωμένος» για τις πολιτικές του.
Είναι αφόρητη πρόκληση η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις. Ο κ. Κούσιος μίλησε για «αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται σε ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα, σε σχέση με την κατάχρηση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος». Βγάζουν εκτός τη δική τους «ουρά», τις δικές τους βαριές ευθύνες, όπως αυτές καταγράφονται μέσα από το πόρισμα και θα «τιμωρήσουν» όλους τους άλλους!
Ο κ. Κούσιος νομίζει ότι απευθύνεται σε πολιτικά αγράμματους. Είναι ωστόσο «βιασμός» της πολιτικής λογικής. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται στην εξουσία για οκτώ ολόκληρα χρόνια να παραγνωρίζει και να προσπερνά με πολύ ευκολία τις αναφορές του προέδρου της Επιτροπής κ. Μύρωνα Νικολάτου ότι «υπήρξαν λανθασμένες ερμηνείες του Νόμου, κενά, αδυναμίες και ελλιπές πλαίσιο εποπτικού ελέγχου», καθώς και σοβαρές πολιτικές ευθύνες.  Να υποδεικνύει στην κυβέρνηση Αναστασιάδη, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2013, ότι δεν έκανε σωστά τη δουλειά της, αφήνοντας ανεξέλεγκτο το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων για να το εκμεταλλευτούν άτομα εντός και εκτός κυβέρνησης, συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του ίδιου του Προέδρου και των υπουργών του, αλλά, ο κ. Κούσιος να μας λέει ότι ο Πρόεδρος είναι αποφασισμένος να τιμωρήσει τους εμπλεκόμενους «παραδειγματικά»! Αλήθεια, ποια παραδειγματική τιμωρία θα επιβάλει στον εαυτό του και στους υπουργούς του;
Δεν θέλω πραγματικά να πιστέψω ότι ο κυπριακός λαός έχει τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση που του αξίζει. Πιστεύω ότι αξίζουμε καλύτερης μεταχείρισης από το να μας κυβερνούν εκείνοι που είναι βουτηγμένοι στη διαπλοκή και στα σκάνδαλα.
Το ΑΚΕΛ σε αντίθεση με την κυβέρνηση, λαμβάνοντας και τα μηνύματα από το λαό, στέκεται με αποφασιστικότητα απέναντι στα φαινόμενα των σκανδάλων και της διαπλοκής. Είναι δύσκολος ο δρόμος, αλλά καλούμαστε όλοι να δώσουμε τη μάχη. Διαφορετικά θα μιλάμε για κατήφορο παρακμής χωρίς επιστροφή…

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.