Οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία θα είναι κεντρικό θέμα στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Βερολίνο, σημειώνοντας ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις επί του θέματος.

“Στόχος της κυβέρνησής μας ήταν στη Συνοδό Κορυφής να γίνει μια γενική συζήτηση για τις σχέσεις μας με την Τουρκια.Τώρα αυτό θα γίνει πραγματικότητα. Δεν θα υπάρξουν αποφάσεις για την Τουρκία. Όμως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων με την Τουρκία. Ειδικότερα η συζήτηση θα επικεντρωθεί στα δύσκολα θέματα που έχουν προκύψει, χωρίς όμως να το επαναλάβω να παρθούν αποφάσεις,” σημείωσε.

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε σε κάποια γερμανικά και διεθνή  ΜΜΕ που υποστήριξαν ότι ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ θέλει την καθιέρωση και μουσουλμανικών αργιών στη χώρα, ο εκπρόσωπος του ξεκαθάρισε ότι “Ο υπουργός απλά είπε ότι μπορούμε να συζητήσουμε κάτι τετοιο.Δεν έκανε λόγο για καθιέρωση.Ο υπουργός πιστεύει ότι οι αργίες στη Γερμανία έχουν χριστιανικές ρίζες και πρέπει να ταυτίζονται με χριστιανικές εορτές.”