Χωρίς αρχαιρεσίες η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου

Πραγματοποιείται την Τετάρτη Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, αλλά χωρίς αρχαιρεσίες, λόγω σύστασης της Επιτρόπου Διοικήσεως για αναβολή τους και τροποποίηση πρόνοιας του καταστατικού.

Σε επιστολή προς τα μέλη της η ΕΣΚ αναφέρει ότι την Τετάρτη, στις 10:00 πμ, στη Δημοσιογραφική Εστία, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΣΚ, ως απολογισμός του έτους αλλά και ως απολογισμός της τριετούς θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου.

«Αρχαιρεσίες δεν θα πραγματοποιηθούν κατά την αυριανή συνέλευση, λόγω της Έκθεσης και σύστασης της Επιτρόπου Διοικήσεως ημερομηνίας 1.12.2022 δια της οποίας συστήνεται η αναβολή των εκλογών και η τροποποίηση του Καταστατικού ως προς συγκεκριμένη πρόνοια», αναφέρεται.

Η αναβολή αυτή, προστίθεται, «γίνεται υπό διαμαρτυρία αφού το ΔΣ της ΕΣΚ έχει ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα του και έχει καταχωρίσει Προσφυγή εναντίον της πιο πάνω Έκθεσης και σύστασης καθώς και ενδιάμεση αίτηση αναστολής εκτέλεσης τους η οποία έχει οριστεί για Ακρόαση στις 15.12.2022».

Από την έκβαση της δίκης θα διαφανεί κατά πόσον θα χρειαστεί να συγκληθεί και καταστατική συνέλευση.

Το ΔΣ της ΕΣΚ θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει την όποια απόφαση της Δικαιοσύνης, αναφέρεται.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.