Χωρίς ΕΔΕΚ η ad-hoc επιτροπή για τη λίστα ΓιωρκάτζηΧωρίς εκπρόσωπο από την ΕΔΕΚ θα συνεχίσει τις εργασίες της η Ad Hoc επιτροπή για τη Λίστα Γιωρκάτζιη, αφού τόσο ο Πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος, όσο και ο Βουλευτής Ηλίας Μυριάνθους περιλαμβάνονται στη λίστα.

Οι δύο εξαπέλυσαν σήμερα κατηγορίες κατά τις τέως Διοικήτριας Χριστάλλας Γιωρκάτζιη ότι κατάρτησε τη λίστα με τα Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα που είχαν Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια προκειμένου να θολώσει τα νερά.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος σημείωσε ότι το όνομα του περιλαμβάνεται στη λίστα επειδή η πιστωτική του κάρτα είχε παρατράβηγμα, κάτι που δε θεωρείται ως Μη Εξυπηρετούμενο Δάνειο.

Διερωτάται αν τέτοιες περιπτώσεις ήταν που ζήτησε η Βουλή να περιλαμβάνονται στη λίστα που κατήρτισε η τέως Διοικήτρια, προσθέτοντας ότι από το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται ότι βασικός στόχος της κας Γιωρκάτζιη ήταν μια λίστα μεγάλου αριθμού για να δημιουργηθεί τελικά παραπληροφόρηση.

Υπενθύμισε ότι το κόμμα του εκείνο που ζητούσε τότε από την Κεντρική Τράπεζα ήταν η ένας κατάλογος από Πολιτικά Πρόσωπα που έλαβαν ευνοϊκή μεταχείριση από τράπεζες, που έδιναν είτε χαριστικά επιτόκια, είτε διέγραφαν δάνεια.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι το κόμμα του ζητά σχολαστικό έλεγχο της λίστας, ενώ γνωστοποίησε ότι επιφυλάσσει τα νομικά του δικαιώματα.

Την ίδια ώρα, ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους σημειώνει ότι το όνομα του περιλαμβάνεται στη λίστα, αλλά το δάνειο του ουδέποτε υπήρξε Μη Εξυπηρετούμενο, δίνοντας μάλιστα και στοιχεία από την ίδια την τράπεζα.